avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legal sau ilegal?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legal sau ilegal?

buna ziua,

cineva (un grup important de pe o retea de socializare)imi foloseste pozele proprietate personala, insa eu nu mi-am dat acceptul: mi-au spus ca le-au descoperit dupa o cautare google, desi, am inteles ca nici de acolo nu pot fi luate si folosite; mai nou, mi-au pus si numele la pozele respective, un lucru care iarasi nu-mi convine si nici nu-mi trebuie, acelea sunt pozele mele si vreau sa le folosesc cum vreau. le-am explicat ca nu ma intereseaza link, nume sau credit, ci doar sa nu le mai foloseasca, dar imi tot raspund ca le plac si ca le lasa acolo, punanundu-mi in vedere ca imi fac publicitate, trecandu-mi numele sub ele. ce pot sa fac, chiar vreau ca acele poze sa le folosesc doar eu?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:45, 15 Iunie 2014
Doar dvs. aveti dreptul de a folosi acele poze sau cei care le folosesc le pot folosi cu acceptul dvs.

Daca nu sunteti de acord nu au dreptul sa le foloseasca daca nu sunteti o personalitate politica publica.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
da, le-am explicat toate aceste aspecte, dar raspunsul lor a fost de 2 varitante: 1, ma crediteaza la fiecare poze, desi nu vreau sa-mi foloseasca pozele si nici nume sau 2, ca le plac si le lasa acolo, ca pot face eu orice vreau?!?!
Cum demonstrati ca acele poze va apartin? Ma gandesc ca sunt fotografii (peisaje, abstracte s.a.). Aveti semnatura dvs. pe pozele respective?
nu, n-am semnatura pe ele, nu cred ca-ti poti proteja un lucru doar semnandu-te pe el; in fine, "toata lumea" stie ca sunt ale mele, toti cei care le-au vazut de prima oara stiu ca sunt ale mele, facute de mine; ma rog, pe camera nu le mai am, sunt facute acum vreo 7-8 ani, am intregul fisier in calculator, dar pot demonstra la fata locului; pe net cand au fost puse, au fost puse de mine, etc.

ps: cum ati putea demonstra dumneavoastra un lucru de genul asta?
O sa va fie foarte greu sa dovediti ca acele poze sunt ale dvs., chiar daca "toata lumea" stie acest lucru. Daca dvs. le-ati spus pe un site de specialitate, aveti acolo un portofoliu, atunci se poate demonstra. Daca le-ati pus pe facebook de exemplu, atunci nu aveti ce face, sanse extrem de mici sa dovediti ca va apartin. (chiar daca le-ati pus pe cont)

Alte discuții în legătură

Preluarea si prezentarea pe un website a datelor tehnice/fotografii a produselor electrocasnice EllaClau EllaClau Buna seara. Vreau sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite in cazul prezentarii de date tehnice, fotografii, manuale de instalare, pliante, pe un website, a ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)
Ce poate sa fie...furt sau altceva? Maria_Elena_79 Maria_Elena_79 Buna ziua! As vrea sa va spun o situatie in care ma aflu eu. In data de 17 iunie 2014 a aparut intr-un ziar din Slatina un articol despre handmade, este ... (vezi toată discuția)