avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Serviciu privat PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Serviciu privat PSI

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu ce act normativ reglementeaza obligativitatea constituirii unui serviciu extern pentru SU (mai exact, ce categorii de operatori economici trebuie sa aiba pompieri servanti).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:30, 12 Iunie 2014
Constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor private pentru situaţii de urgenţă se face in baza unor criterii aprobate de ORDINUL Nr. 158 din 22 februarie 2007.
ART. 1
Serviciile private pentru situaţii de urgenţă, denumite în continuare servicii private, se constituie, conform legii, astfel:
a) în cadrul operatorilor economici şi instituţiilor publice, ca servicii proprii;
b) ca societăţi comerciale prestatoare de servicii.
ART. 4
Constituirea şi dimensionarea structurilor serviciilor private se fac pe baza următoarelor criterii:
a) concluziile rezultate din scenariile de securitate la incendiu;
b) măsurile stabilite în Planul de analiză şi acoperire a riscurilor;
c) natura şi volumul prestărilor de servicii ce urmează a fi efectuate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate.
ART. 12
(1) Serviciile private se clasifică în funcţie de structură, astfel:
a) serviciu de categoria I - numai compartiment/specialişti pentru prevenire;
b) serviciu de categoria a II-a - având în formaţia de intervenţie, salvare şi prim ajutor doar echipe specializate pe tipuri de riscuri, inclusiv cele de supraveghere şi punere în funcţiune a instalaţiilor speciale de prevenire şi stingere a incendiilor;
c) serviciu de categoria a III-a - având în formaţia de intervenţie, salvare şi prim ajutor un echipaj/o grupă de intervenţie la un utilaj mobil şi echipe specializate, pe tipuri de riscuri;
d) serviciu de categoria a IV-a - având în formaţia de intervenţie, salvare şi prim ajutor un echipaj/o grupă la o autospecială de intervenţie şi echipe specializate, pe tipuri de riscuri;
e) serviciu de categoria a V-a - având în formaţia de intervenţie, salvare şi prim ajutor două sau mai multe echipaje/grupe la două sau mai multe autospeciale de intervenţie şi echipe specializate, pe tipuri de riscuri.
(2) Serviciile private pentru situaţii de urgenţă de categoriile a II-a - a V-a au în mod obligatoriu în compunere compartiment/specialişti pentru prevenire.
(3) Serviciile private dotate cu nave de stins incendii din porturile fluviale şi maritime sunt de categoria a V-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referat de specialitate - este bine intocmit? snadica snadica REFERAT DE SPECIALITATE Privind acordarea de compensatii in bani pentru timpul efectiv de lucru prestat la interventii si la celelalte activitati prevazute ... (vezi toată discuția)
Functia de sef svsu amfir amfir Functia de sef Serviciu Serviciu Public Voluntar Pentru Situatii de Urgenta este sau nu o functie de conducere. ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 25 din 21 ... (vezi toată discuția)
Svsu În alertà -condiþii de profesioniºti la încadrare,ultimii la renumerare pompierii iernut pompierii iernut În toată lumea civilizată au fost create servicii pentru situaţii de urgenţă care să execute intervenţii rapide şi eficiente pentru salvarea ... (vezi toată discuția)