avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu

Buna ziua!
Taxa de mediu (taxa auto),achitata in anul 2014 mai poate fi recuperata?
Multumesc!
@admin
D-voastra ati citit toate postarile de la acest subiect? Sau mi-ati vazut numele si hop! Iute-iute sa ma taiati!
Un user a postat urmatoarele, citez:
DA, deoarece aceasta taxa a fost constatata ca ilegala de catre Curtea europeana de justitie.


Am rugat userul sau pe cei care stiu sa-mi spuna hotararea (cauza, numar, etc) CJUE prin care taxa instituita prin oug 9/2013 a fost declarata ilegala.
Ce e in asta offtopic :-/
Eu am cautat pe net dar nu am gasit hotararea.
Subiectul intereseaza pe foarte multa lume si hotararea CJUE in aceasta speta este asteptata din 2013!
Buna seara,

Nu va descurcati cu Google si aveti nevoie de comunitate sa va ajute? E simplu. Deschideti un subiect nou. Utilizatorul a primit raspunsul dorit asa ca lamuririle pe care le-ati cerut pentru cultura dvs. generala erau offtopic.

Toate cele bune,
Admin
Se recupereaza timbrul de mediu


Avand in vedere ca OUG 9/2013, privind timbrul de mediu pentru autovehicole, a fost promulgata si produce efecte directe, raportat la Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, Constitutia Romaniei, Conventia Europeana a Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, Legislatia UE se pot constata urmatoarele :

OUG9/2013, privind timbrul de mediu pentru autovehicole, incalca principiul poluatorul plateste , nu se poate aplica in forma promulgata fiind discriminatorie, abuziva si confuza.


Elementele de discriminare sesizate de catre instantele de judecata nationale in numeroase hotarari, raportate la deciziile date de catre Instantele Europene , retinute in Hotararea data de Inalta Curte de Casatie si Justie, a ramas si produce aceleasi efecte in mod indirect , efecte care favoreaza autovehiculele deja inmatriculate pe Teritoriul Romaniei fata de cele ce urmeaza sa fie inmatriculate, respectiv importate.

OUG 9/2013 este in totala contradictie cu legislatia UE , dar si cu legislatia nationala in vigoare.
Art. 4 din OUG 9/2013 prevede: „ Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data si anume:

Cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de catre primul proprietar din Romania si atribuirea unui certificat de inmatriculare si a numarului de inmatriculare;
La reintroducerea in parcul auto national a unui autovehicul, in cazul in care, la momentul scoaterii sale din parcul auto national, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a timbrului, in conformitate cu prevederile art. 7;
Cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii;
Cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.”
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua! revin ,nu pot sa evit timbru de mediu ?Deschid proces pe inmatriculare fara taxa?Mai sunt cazuri ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)