avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea

Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un sfat va rog.
Cel mai recent răspuns: dumutaadrianred , utilizator 10:01, 22 Iunie 2014
S-a judecat inainte sau dupa 1.02.2014?
Dupa,din pacate invinuitii nu au fost prezenti la proces,in plus prejudiciul este de 2200 lei pe care partea vatamata este de acord cu recuperarea prejudiciului. Daca se recupereaza prejudiciul cauzat partea vatamata nu are nici o alta pretentie.
Trebuia la primul termen dupa 1.02.2014 cu procedura legal indeplinita,sa se impace.
Si in aceasta faza nu se poate? La curtea de apel.?
Daca nu s-au impacat in fata instantei de fond la primul termen cu procedura legal indeplinita dupa 1.02.2014, nu se mai poate acum in apel.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor in procesul penal Cristina1974 Cristina1974 Se poate inceta procesul penal pentru infractiunile prevazute de art. 275 si art. 360 CP, daca partile se impaca si prejudiciul este recuperat? (vezi toată discuția)
Impacare dupa citirea actului de sesizare oltul oltul in cazul infractiunilor in care impacarea inlatura raspunderea penala impacarea are efect daca intervine pana citirea actului de sesizare....eu am un proces pe ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere cu mostenitorul partii vatamate Bencipici Bencipici Pót sa inchei un acord de mediere cu mostenitorul partii vatamate daca partea vatamate a decedat? Este vorba de un proces penal, inselaciune (vezi toată discuția)