avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Disjungere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Disjungere?

Buna. In cazul unui dosar aflat la curtea de apel,fiind un prejudiciu de 2400 lei,sunt 2 inculpati. Instanta a dat termen pentru achitarea prejudiciului. Si unul din inculpati nu vrea sa achite. Celalalt vrea sa achite,poate achita doar partea lui,adica jumatate din prejudiciu? Si sa beneficieze de legea mai favorabila ,adica incetarea procesului penal, in ceea ce il priveste pe inculpatul care a achitat partea lui ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 07:26, 3 Iulie 2014
Vreti sa va impacati sau ce anume?
Veti fi obligati in solidar daca va condamna.
Plata prejudiciului nu duce la incetarea procesului penal.

Procesul penal inceteaza prin retragerea plangerii prealabile, impacare, sau acord de mediere rezultat al unui proces de mediere.

Plata prejudiciului nu duce la incetarea procesului penal, ci poate fi o circumstanta atenuanta la individualizarea unei pedepse pentru fiecare.
Partea vatamata doreste sa ne impacam, si dupa achitarea prejudiciului,vom depune la dosar un inscris prin care partea vatamata isi retrage plangerea,si nu are nici o pretentie pe parte civila si nici pe partea penala. Si daca se achita doar jumatate din prejudiciu,pe motiv ca unul din inculpati nu doreste,atunci cel care a achitat nu beneficiaza de incetarea procesului penal ? Se va dispune judecarea separat? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns? Multumesc
Daca este o infractiune unde impacarea inlatura raspunderea penala, atunci impacarea dintre persoana vatamata cu dumneavoastra inlatura raspunderea penala doar pentru dumneavoastra, cealalta persoana ramanand in continuare in procesul penal.

Deci daca persoana vatamata accepta doar o parte din bani, si doar din partea dumneavoastra, si consimte sa se impace cu dumneavoastra, procesul penal inceteaza doar pentru dumneavoastra.
E vorba de furt,art.228. Chiar si la curtea de apel? Si cum ar trebui sa procedez
?

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, impacare cu partea vatamata MuscaluCatalin MuscaluCatalin Sunt inculpat intrun dosar de inselaciune cu nr...............,si ma judec cu el de aproximativ 1 an de zile(in conformitate cu art.344 al.2 din legea ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor lilianateo lilianateo prietenul meu este arestat pt furt. partea vatamata doreste sa declare notarial ca se impaca cu el, pt. inlaturarea raspunderii penale. Cum se redacteaza ... (vezi toată discuția)