CE LEGATURA ARE IESIREA DIN INDIVIZIUNE CU CERTIFICATUL DE URBANISM? Am de impartit cu o ruda un teren de 260 m patrati plus constructie, am fost la cadastrist, ne-a facut cadastrul, intrabularea si schita de dezmembrare, dupa care ne-a trimis la notar. Notarul ne-a cerut certificat de urbanism si ne-a trimis la primarie sa il luam. La primarie, ca sa ne dea acest certificat ne-a cerut schite topografice, extras de carte funciara, certificat fiscal, copie legalizata dupa actul casei plus toate actele cadastrale la xerox. Bun am adus tot, ne-a facut un dosar si ne-a pus sa asteptam o luna. Dupa o luna am primit raspunsul: nu poate sa ne dea certificatul deoarece ambele parcele au mai putin de 150 de metri patrati! intrebarea este de ce m-au mai pus sa alerg atata, sa pierd atata timp, bani si nervi? Cine e de vina pentru asta? Notarul mi-a zis ca pot sa cer dezmembrare pe calea instantei. Dar de ce nu mi-a zis nimeni asa de la inceput? De precizat ca ruda respectiva tine cu dintii de acest teren plus casa si a tras foarte mult de timp, deci toata chestia asta mi-a luat peste un an de zile. Un an pierdut de pomana. Acum mi-a mai propus aceasta ruda o solutie: sa ii las ei 150 de metri si eu sa iau restu, sa luam toate actele de la inceput, ca (poate) asa ne da certificatul si putem in sfarsit sa facem acte de propietate separate pe ambele parcele. Chiar nu exista alta solutie? Ce inseamna dezmembrare pe calea instantei, cat dureaza, cat costa si mai ales o sa imi aprobe judecatorul dezmembrarea in parcele egale, desi au mai putin de 150 m patrati? Sau chiar trebuie sa renunt la o parte din acest teren ca sa aiba ruda 150 de metri ca sa obtinem certif. de urbanism? Apoi, daca chiar nu exista alta solutie, o sa imi pot face carte de indentitate pe parcela sub 150 de metri, pe care este partea mea din casa construita? De precizat ca acum de tot spatiul si casa se foloseste ruda respectiva, desi eu platesc jumatate din impozit, nu pot intra acolo, nu imi da actele sa imi fac carte de identitate, practic n-am nici un drept, numai obligatii! Va rog frumos raspundeti numai daca stiti, daca sunteti avocat sau student la drept! Stiu ca prin tribunale o sa ma tina ani intregi daca cer dezmembrare pe calea instantei plus o gramada de bani plus avocat!?? Eu vreau doar sa obtin actul de proprietate pe cota mea parte (adica iesirea din indiviziune). Astept raspuns. Va multumesc.