avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... h70.0 mastoidita acuta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

h70.0 mastoidita acuta

Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate.Am fost internat la spital la sectia microchirurgie otologica cu diagnosticul mastoidita acuta urechia stanga, si am fost operat. la externare mia dat concediu medical pe 14 zile care am fost internat si 14 zile dupa externare,mai mia dat si medicul de familie 4 zile de concediu medical astazi pe data de 13-06-2014 sa terminat medicalul si totodata am fost si la control, domnul doctor care ma operat mia zis ca ami da o scrisoare medicala pentru medicul de familie sa-mi prelungeasca medicalul ...Intrebarea mea este-Daca am scrisoare medicala catre medicul de familie poate sa-mi prelungeasca concediul medical! mentionez mai mia dat 4 zile: AM FOST INTERNAT IN PERIOADA 12-05-2026-05-2014..VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cosmin2909 , utilizator 15:46, 17 Septembrie 2017
Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 25.
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, în una sau mai multe etape.

(2) În cazul menţinerii incapacitãţii temporare de muncã pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, pânã la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnãvire.

(3) Durata cumulatã a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporarã de muncã nu poate depãşi 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnãvire, indiferent de cauza acesteia. Dupã totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de cãtre medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevãzute de lege.



Daca ma duc cu scridoarea medicala de la spital la medicul medicul de familie si nu vrea sa-mi dea medical ce pot face?
1. Deocamdata nu stiti ca medicul de familie nu vrea sa va elibereze certificat medical.

2. Daca nu va elibereaza sa va spuna si motivul si baza legala si apoi mai vedem.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua vreau sa va spun ca astazi am fost la control la spital,si domnul doctor a considerat ca trebuie sa mai stau acasa an medical...Si mi-sa dat o scrisoare medicala cu prelungirea a anca 18 zile de medical care trebuia sa-ami dea medicul de familie. DAR SURPRIZA MEDICUL MEU DE FAMILIE DUPA CE IAM EXPLIACAT SI ANMANAT SCRISOAREA MIA SPUS CA NU POATE SA-MI MAI DEA MEDICAL DECAT 7 ZILE PE CARE LEAM SI TERMINAT,SI MIA ZIS SA MERG ANAPOI LA SPITAL SA-MI PRELUNGEASCA MEDICALUL....Dupa care iam zis,pai dumneavoastra ma trimiteti la spital,si dansi de la spital ma trimit la dumneavoastra, si ma rugat sa ies din cabinet ca nu are ce sa mai vorbeasca cu mine. Am trecut si pe la servicu si seful meu mia zisvezi cum rezolvi cu medicalul stai sa te faci bine ca daca vii la munca nu pot sa te tiu degeaba nu am cum sa te protejez..DUMNEAVOASTRA CE MA SFATUITI SA FAC ?
Trebuie sa mergeti urgent cu scrisoarea medicala la un medic specialist din policlinica pentru prelungire. Asta trebuia sa faca si medicul de familie, sa va trimita in policlinica.


Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 30
(1) Certificatele de concediu medical pentru durata internãrii se acordã de medicul curant din spital care a îngrijit şi externat pacientul.
(2) În situaţia în care durata internãrii cuprinde perioade din douã sau mai multe luni calendaristice, medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.
(3) La externarea din spital se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, cu aprobarea medicului-şef de secţie, pânã la maximum 21 de zile calendaristice.
(4) Dupã expirarea concediului medical acordat la ieşirea din spital, în cazul în care starea sãnãtãţii pacientului nu permite reluarea activitãţii, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeaşi afecţiune, urmând ca, în cazul menţinerii incapacitãţii temporare de muncã, sã trimitã pacientul la medicul din ambulatoriul de specialitate. ...

Alte discuții în legătură

Acordare concediu medical dupa externare adusca adusca Am fost operata pe data de 30 ian. La externare medicul din spital mi-a acordat CM de 21 zile. Intrucat starea de sanatate si conditiile de munca de la ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu medical miky2014 miky2014 In perioada 15 ian - 25 febr 2014 am beneficiat de CM, datorita unei interventii chirurgicale. In 4 decembrie 2014 am suferit o noua interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)
Concediu medical artroscopie alexm91 alexm91 Buna seara In data de 08.09.2014 am suferit o artroscopie la genunchi dupa o ruptura de menisc.Medicul care m-a operat mi-a spus ca imi poate da maxim 5 ... (vezi toată discuția)