avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... majorare pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

majorare pensie pentru limita de varsta

Cu cat se majoreaza pensia pentru limita de varsta in conditiile iesirii la pensie cu reducerea stagiului de cotizare pt gr a II-a de munca?
Daca se poate sa-mi indicati si un art din Legea 263/2010 ar fi perfect. Eu am gasit ca s-ar majora cu 25% dar nu mi-e foarte clar.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 14 Iunie 2014
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 100
Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:

a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, potrivit legii;

b) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii speciale, potrivit legii;

c) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in alte conditii de munca, potrivit legii.


2. Asadar se va majora punctajul pentru perioadele in care ati lucrat in gr. a II-a de munca (si ca urmare se va majora si pensia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie gr. l nicu60 nicu60 pana in ce an,au ajuns sa se dea gr 1 de munca.,lLa cei care au iesit la pensie in 2011,cand se va ajunge..?!!..va multumesc...mentionez ca am avut grupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Calculul punctajului la pensie pentru grupele i si ii de munca iulianw iulianw Ma poate lamuri cineva cum se calculeaza plata pensiei pentru grupele de munca 1 si 2 ? Peste tot se mentioneaza doar reducerea varstei de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Spor de grupă asha2112 asha2112 Bună ziua, as dori să știu dacă la 4 ani lucrați 100% în grupa a 2 a primesc ceva în plus la pensie. Vă mulțumesc. (vezi toată discuția)