avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor nr 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor nr 2

Buna seara, subiect: Cum pot face un al doilea certificat de mostenitor daca nu am acte de proprietate pe un teren insa e trecut la rol si platesc impozit pe el la primarie. Am omis sa il trec prima oara din motive personale. Se poate, cum , ce acte trebuie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gyulia22 , utilizator 13:25, 19 Iunie 2014
Certificatul de mostenitor se face dupa decesul unei persoane in baza actelor de proprietate detinute de decedat pentru diverse imobile si bunuri. Ori dvs sunteti vie si nu aveti nici acte de proprietate!!!!
Pentru acel teren pe care il stapiniti si pentru care platiti impozit puteti deschide proces la judecatorie, in urma caruia dvs sa deveniti proprietara. Trebuie sa luati legatura cu un avocat care va va ajuta daca ii veti da mai multe informatii decat ati insiruit aici.
Ce raspuns dragut !!! Nu ma asteptam , multumesc ! Da sunt vie...inca si poate ca nu m-am exprimat bine sau cu termeni mai pomposi, desi am si eu ''putina'' carte.
Avand un prim certificat de mostenitor, cred ca este logic ca a avut loc o succesiune dupa o persoana decedata! AM declarat toate terenurile, mai putin unul pe care acum vreau sa il trec pe un al doilea certificat de mostenitor. Oare m-am facut inteleasa ? Sau din cauza ironiilor cea care nu intelege sunteti dumneavoastra? Multumesc oricum ! :))) Doamne, mare mai e gradina ta!
Este evident ca ati facut SUCCESIUNEA, probabil dupa bunica dumneavoastra. (Dumnezeu sa o odihneasca.) Cereti o dovada de la Primaria de care apartine terenul. Mergeti la acelasi NOTAR pentru a face un inscris prin care sa se precizeze ca s-a omis terenul in cauza.

Dupa aceea apelati la INSTANTA unde cereti indreptarea omisiunii si reintregirea masei succesorale existente. Probabil ca noua hotarare emisa si noul Certificat de Mostenitor vor cuprinde si acel teren omis (nu conteaza motivul). Sper sa rezolvati cat mai curand posibil.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa Cattani Cattani Va rog sa-mi spuneti cum pot sa vand casa daca nu am acte de proprietate.Parintii au decedat si nu am gasit decat un certificat de mostenitor in care sunt ... (vezi toată discuția)
Impartire teren extravilan CORNELIA.G CORNELIA.G Buna ziua, Socrii mei sunt mostenitori ai unei suprafete de teren extravilan impreuna cu alte rude ale bunicilor decedati, pentru care nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru reintregirea dreptului de proprietate ONICAPISICA ONICAPISICA AS DORI SA STIU CARE ESTE PROCEDURA PENTRU A DESCHIDE O ACTIUNE IN INSTANTA PENTRU REINTREGIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE. DUPA SUCCESIUNE, AM RAMAS 4 ... (vezi toată discuția)