avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat mai pot face ceva ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat mai pot face ceva ?

Salut ,acum 5 zile am trimis prin posta romana un iphone 4 si trebuia sa primesc un samsung galaxy s3 dar nu am primit nimic ..mai pe scurt eu am trimis coletul dar cel de la celalalt capat nu la trimis . Ce pot face in privinta asta ? Am doar chitanta de la posta conversatii messenger si telefonice .. si tin sa specific ca coletele nu au fost trimise cu ramburs ..l-am trimis de buna voie .
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:52, 16 Iunie 2014
Cred ca nu mai puteti face prea multe! Chiar d-voastra spuneti ca ati trimit de bunavoie iphone-ul, fara plata ramburs, deci n-ar fi inselaciune. Insa multe depind de continutul conversatiilor telefonice si a celor de pe mess. Publicati continutul mesajelor? Nu cred! Nu aveti un amic/cunostinta/ruda cu cunostinte juridice solide la care sa apelati si sa-i aratati ,,dovezile"?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Culpa dv ca nu v-ati asigurat temeinic anterior expedierii coletului dv
Daca cunoasteti identitatea destinatarului,formulati plangere la politie,sub aspectul savarsirii infractiunii de insealaciune
am vorbit cu el prin mesaje si a recunoscut ca ma inselat si la telefon dar dupa ce a facut asta nu a mai dat de el . si da ii stiu numele ..dar am mai intrebat si pe altcineva si a zis ca cheltuii bani de pomana pentru ca nu pot face prea multe ca l-am trimis singur de buna voie ca pe un cadou .
din pacate ati fost inselat si nu mai puteti face nimic. Aveti grija ca gresala pe care ati facut-o sa nu se mai repete! Imi pare rau ca ati putut fi inselat, puteti sa faceti o plangere la politia din localitatea unde domiciliaza respectivul, puneti ca si dovada conversatiile, dar nu garantez ca politia va face ceva in acest caz.
am vrut sa trimit cu ramburs colet pentru colet dar era distanta prea mare e o dinstanta de peste 400km intre noi si daia am trimis prin posta ca a fost mai ieftin .. la posta mi-a cerut 10 lei si la curier cerea peste 100 lei .

Alte discuții în legătură

Am trimis prin curierat un telefon - la verificare s-a schimbat continutul djdiablo1234 djdiablo1234 Buna ziua. In data de 09.07.2015 am trimis prin cadrul curieratului Cargus un ,,Iphone 6 nou - gri - cu seria IMEI: 356977064852634\\". Coletul avea ramburs ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat pe olx, ce sa fac? ronaldd ronaldd Am pus la vanzare pe olx un Iphone 8plus dar ai ca fac schimb. Am dat mesaje la diferite persoane daca accepta schimb, iar o persoana a raspuns, aceasta avea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)