avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat mai pot face ceva ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat mai pot face ceva ?

Salut ,acum 5 zile am trimis prin posta romana un iphone 4 si trebuia sa primesc un samsung galaxy s3 dar nu am primit nimic ..mai pe scurt eu am trimis coletul dar cel de la celalalt capat nu la trimis . Ce pot face in privinta asta ? Am doar chitanta de la posta conversatii messenger si telefonice .. si tin sa specific ca coletele nu au fost trimise cu ramburs ..l-am trimis de buna voie .
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:52, 16 Iunie 2014
Dar daca acesta arunca cartela de telefon si isi schimba numarul se mai ia in considerare mesajele/apelurile ? Adica ,cum pot dovedi ca a fost el ala cu care am vorbit ?
FAPTA ESTE INFRACŢIUNE

CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Art. 243

Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.


Detalii: [ link extern ]

:)
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am trimis prin curierat un telefon - la verificare s-a schimbat continutul djdiablo1234 djdiablo1234 Buna ziua. In data de 09.07.2015 am trimis prin cadrul curieratului Cargus un ,,Iphone 6 nou - gri - cu seria IMEI: 356977064852634\\". Coletul avea ramburs ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat pe olx, ce sa fac? ronaldd ronaldd Am pus la vanzare pe olx un Iphone 8plus dar ai ca fac schimb. Am dat mesaje la diferite persoane daca accepta schimb, iar o persoana a raspuns, aceasta avea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)