buna ziua!
am achizitionat un apartament intr-un bloc ce are repartizate boxe la fiecare apartament din scara. pe actul de proprietate nu este precizata aceasta suprafata, dar vechiul proprietar mi-a aratat boxa ce ii revenea, mi-a dat cheile si am preluat-o spre folosinta. nelocuind permanent in acel apartament, vechinul de perete( cu care ma invechinez si la boxa) a intrat abuziv in boxa mea, a desfiintat plasa ce separa cele 2 suprafete, a montat o usa metalica si a amenajat acolo un atelier . acum el sustine ca a obtinut act de proprietate pe suprafata celor 2 boxe.
eu nu sunt de acord cu aceasta actiune a lui, cu atat mai mult cu cat acest atelier este exact sub apartamentul meu ( locuiesc la parter) si trebuie sa suport galagia produsa acolo, energia electrica pe care o foloseste este suportata de toti locuitorii, iar modul abuziv in care a procedat nu este unul corect !!
intrebarea mea este : unde trebuie sa ma adresez eu pentru a remedia aceasta situatie si sa reintru in boxa destinata mie .
multumesc anticipat !
Deoarece este o situatie nelegala - boxele nu sunt inscrise in actele de proprietate - nu puteti face altceva decat sa va adresati comitetului executiv al asociatiei dv. pentru a solutiona problema.
In conditiile mentionate utilizarea subsolului este total abuziva
Subsolul tehnic prin proiectul tehnic este prevazut pentru instalatiile generale ale intregului imobil si utilizare in cazuri speciale catastrofe naturale,seisme,etc
Dv ca si chirias puteti desfasura demersuri pentru solutionare situatie,numai in baza procurii incheiate de proprietarului de drept al apartamentului in favoarea dv ca si locatar
Initial,pentru a preintampina situatii neplacute,este de preferat sa avertizati vecinul sa elibereze spatiul abuziv ocupat-sub sanctiunea suportarii eventualelor sanctiuni dispuse de autoritati
Daca vecinul nu intelege solutionare amiabila,puteti sesiza oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
Daca la nivelul imobilului va confruntati cu dezinteres,proprietarul apartamentului/persoana mandatata de acesta ,poate sesiza oficial inspectoratul de situatii de urgenta,directia corp control primarie
Boxa subsol
ANCA2002
Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)