In data de 04.04 am fost surprins pe raza localitatii Hadareni, jud. Mures cu viteza de 91.2 km la ora de catre un radar fix, iprocesul verbal a fost intocmit pe data de 29.04 si a ajuns la mine pe 05.05. Problema mea este ca-mi amintesc acel radar fiindca inainte cu 50 de metri de el am fost depasit de o alta masina si am verificat acul vitezometrului ,aveam 80 km/h moment in care am inceput sa franez deci nu aveam cum sa am 91.2 km/h.
Intrebarea mea este ce pot sa fac? o contestatie in instanta ar ajuta si daca fac contestatie cum pot sa demonstrez acest lucru ?
puteti sa faceti o plangere la procesul verbal si sa cereti instantei sa ceara celor care administreaza radarul, dovada .
Oricum, acele radare nu mai sunt functionale si s-a constatat ca nu sunt legale, deci cred ca veti avea castig de cauza:thumbup:
Am auzit de cineva care a facut o contestatie de genul acesta acum cateva luni, nu acastigat procesul si pe langa asta a primit mai multe puncte de penalizare decat initial, mai exact dublu.
Crede-ti ca e posibil?
Am auzit de cineva care a facut o contestatie de genul acesta acum cateva luni, nu acastigat procesul si pe langa asta a primit mai multe puncte de penalizare decat initial, mai exact dublu.
Crede-ti ca e posibil?
Daca se face contestatie impotriva unui proces verbal se poate doar ca sa se anuleze procesul verbal sau sa es inlocuiasca sanctiunea aplicata cu o sanctiune mai usoara, adica amenda cu avertisment. Dar sub nici o forma nu se poate aplica o sanctiune mai mare.
Dumneavoastra faceti contestatie in termen de 15 zile de la comunicare procesului verbal. Solicitati sa va prezinte fotografia si inregistrarea video care sa arate viteza cu care circulati, insa invocati si faptul ca acele radare fixe sunt momentan declarate ilegale.
Radar in mers
Spin265
Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)