Buna ziua tuturor!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune.
Lucrez din toamma lui 2008 la firma verisoarei mele si a sotului acesteia. Astazi am primit un mail in care mi s-a spus ca sunt penalizata cu 25% din salariu, atat eu cat si o alta colega, termenii nu ii mai retin exact acum, ceva de genul: pentru delasare la serviciu, si cu precadere asupra faptului ca s-au omis a se cauta licitatii ....." Din pacate acasa nu am cum sa vad de acasa mailul ca sa pot reproduce cu exactitate cele 3 randuri. In mare parte eu stiu ca sunt vinovata ca am omis din cautare cateva zile diverse licitatii pe site-ul de rigoare, iar despre delasare: ieri am fost surprinsa de catre sotul verisoare mele care venise pe la ora pranzului la servici doar pentru 5 minute, citind o carte. Mentionez faptul k putinele indatoriri de serviciu mi le indeplinesc, nu ma duc ca sa citesc carti la munca dar in cele 8 ore cat stau pe acel scaun la birou efectiv nu am ce sa fac. Cand am de facut ceva indeplinesc fara nici o problema, dar de 3 luni incoace nu este nimic de facut la munca. Iar cautarea licitatiilor imi ia maxim o ora pe zi in care nu gasesc nimic important, in mare parte cand fac acest lucru este o pierde de timp facand "copy paste" pe site sau dand la pagina urmatoare fara sa gasesc ceva relevant.
In iarna cand am stat f mult peste program fara ca cuiva sa ii pese de acest lucru si macar sa aprecieze k am stat si am lucrat nemancata si obosita fara sa zic un cuvant. Ar fi mult de zis, dar ca sa nu mai lungesc vorba, tb sa trec la esential si daca sunt nelamuriri.
Intrebari: - este justificata o penalizare salariala atat de mare de 25% ? (Nu stiu pentru cat timp este)
- nu cumva era necesar mai intai un avertisment scris? si de abia apoi daca se repeta greasela sa sa treaca la penalizari (si nu atat de mari).
Regret amarnic ca am acceptat sa vin in aceasta firma unde nu mi-am dorit niciodata sa lucrez. Prima data, acum 2 ani am refuzat categoric sa vin stiind la ce ma supun, dar de data aceasta mi s-a facut oarecum "mila" cand am primit un telefon de la verisoara mea in care imi cerea sa ma duc pentru ca are nevoie de mine, in conditiile in care eu aveam un job pentru care am renuntat.
P.S. Si pentru ca suntem in criza, acum o luna de zile, fara nici o avertizare in prealabl din partea angajatorilor mei cu care de altfel ma si inrudesc am primit un act aditional la CIM in care mi-a fost scazut salariul de la 1355 lei (brut) la 900 lei. Nu numai eu, ci aceasta scadere a fost la toti angajatii in proportii diferite (netul ramand la fel, schimbarea producandu-se numai pe hartie).
Din pacate nu imi pot da acum demisia, mai tb sa stau pana la inceputul toamnei, altfel as fi plecat de mult de aici. Si imi pare rau de mine, pentru ca nu am invatat nimic din timpul petrecut in aceasta firma, ma plafonez in fiecare si nu suport sa ma plictisesc de moarte si sa vin la servici si sa nu realizez nimic. Mentionez k am studii postuniversitare, dar degeaba
Multumesc anticipat!!