Numele meu este Razvan si anul asta pe data de 14 iunie m-am casatorit , am luat certificatul de la primarie i-am facut o copie si l-am trimis prin curieratul firmei la resurse umane pentru a beneficia de 5 zile libere date de la stat.
Azi am fost sunat de seful meu si m-a intrebat daca m-am cununat si religios ca altfel nu beneficiez de cele 5 zile libere.
El m-a intrebat pentru ca fost pus de resursele umane sa ma intrebe, si el este confuz si nu mai stie ca sa zica
E adevarat? trebuie sa dau o dovada ca m-am cununat si religios? #-o
Nu este adevarat, dovada casatoriei se face cu certificatul de casatorie.
Trebuie sa faceti si o cerere de solicitare a celor 5 zile libere platite, la care se va atasa copia dupa certificatul de casatorie.
Verificati cum apare inscris acest drept in CCM sau regulamentul intern al firmei.
Casa de piatra!
Numai daca lucrati in sectorul bugetar exista prevedere legala prin care sa beneficiati de cele 5 zile de concediu plătit in cazul casatoriei salariatului. (pentru personalul contractual - HG 250/1992 sau OG 6/2007 - pentru functionarii publici sunt zile lucratoare).
Niciunul din cele doua acte normative nu fac distinctie intre casatoria civila sau casatoria religioasa ori obligativitatea acordarii numai daca s-au salariatul s-a casatorit si religios.
Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.
Probabil ca la nivel intern exista o astfel de reglementare., de va solicita asa ceva.
Concediu casatorie
lup4ever
Buna ziua,
Urmeaza sa fac cununia civila iar firma mi-a dat cele 5 zile libere conform legi.Intrebarea este daca eu anul acesta fac decat cununia civila ... (vezi toată discuția)