Pentru obtinerea licentei de functionare, reprezentantul societatii trebuie, conform prevederilor legale, sa depuna la Inspectoratul Judeţean de poliţie,sau la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti,sau la politia in a careii raza teritoriala isi are sediul social, urmatoarele documente:
a) cerere de eliberare a licentei de functionare, adresata Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia Politiei de Ordine Publica, din care să rezulte activitatile solicitate, adresa si telefoanele sediului social si administrativ;
Activitatile solicitate vor fi mentionate in mod expres, respectiv: proiectare - cod 7420, instalare - 4531, productie - 3162 si intretinere – 4534, sisteme de alarmare impotriva efractiei, daca sunt incluse in obiectul de activitate al societatii.
Obiectul de activitate al societatii trebuie sa cuprinda codurile CAEN: 7420 pentru proiectare, 4531 pentru instalare, 3162 pentru productie si 4534 pentru intretinere
Conditiile de pregatire de specialitate se refera la: calificare dobandita in profil electric (studii tehnice
superioare sau medii - fara drept de proiectare) si specializare in sisteme electronice de securitate (certificat eliberat de un formator autorizat, cu tematica avizata de I.G.P.R.).
Art. 23 - (1) Licenţierea persoanelor fizice sau a asociaţilor familiale autorizate în baza Legii nr. 300/2004 privind organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice de către persoane fizice se realizează similar ca la societăţile comerciale cu prezentarea autorizaţiei eliberate de primării în locul actului constitutiv, având declarate activităţile de instalare şi întreţinere de sisteme de alarmare.
(2) Persoanele fizice licenţiate au dreptul de a executa numai lucrări pentru locuinţe şi anexe ale acestora, care nu necesită întocmirea de proiecte pentru a fi supuse avizării poliţiei.
(3) Regulamentele de organizare şi funcţionare se vor elabora după modelul postat pe site-ul Direcţiei Poliţiei de Ordine Publică, cu adaptare la particularităţile existente.
Cadrul legal pentru Licentierea societatilor comerciale in domeniul sistemelor de securitate:
[ link extern ] ...
In cazul dv,trebuie sa dovediti calificarea dobandita intr-un profil electric. avizarea PFA-urilor este asemanatoare cu avizarea firmelor. astfel, pentru a obtine autorizatia IGPR fara drept de proiectare aveti nevoie de studii medii si curs de tehnician DVSCAM la ARTS. pentru a obtine si dreptul de proiectare, aveti nevoie de
studii superioare in domeniul electric, electrotehnic, e.t.c. impreuna cu cele doua cursuri de la ARTS: curs de ingineri si curs de proiectant.. documentatia necesara avizarii este disponibila pe situl www.politiaromana.ro
Unitatile specializate/firmele se autorizeaza in baza unei scheme de personal, unde directorul tehnic trebuie sa indeplineasca toate conditiile necesare avizarii IGPR. dv , initial avizat ca PFA, nu indepliniti aceste criterii. in general, directorul tehnic al unei firme avizate trebuie sa faca dovada specializarii in domeniul electric, electronic, electrotehnic - studii superioare. pe cand, la PFA, acest lucru nu este obligatoriu.
sunt suficiente studiile medii.
Nu va puteti autoriza nici ca firma, nici ca PFA fara studiile tehnice, deci cursul ARTS nu este suficient pentru a profesa.
Puteti insa lucra, cu cursul ARTS in cadrul unei firme de instalari sisteme ,caz in care nu va trebuie neaparat studii tehnice (in acest caz firma se autorizeaza la Politie iar in conducerea firmei trebuie sa fie musai un inginer care sa se autorizeze).
Deci, singura solutie ar fi sa faceti un SRL cu cineva care are si studii tehnice si curs ARTS si se poate autoriza cu SRL-ul, iar dvs. sa lucrati ca si tehnician cu calitate de angajat.
Sau aveti varianta sa parcurgeti studiile tehnice si cursul ARTS, apoi sa va faceti firma si sa va autorizati la Politie conform Legii nr 333/2003.
.