avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnatura falsificata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnatura falsificata

Buna ziua, fostul angajator a semnat in locul meu niste state de plata ce i-au fost necesare ca sa ridice banii pentru a intra in posesia unor banii( eu am fost angajat pe conventie pentru absolventi), in contextul in care mie imi spunea ca conventia nu a fost facuta pana la urma si ca nu primeste bani pt mine si pe acet motiv timp de 2 luni nu am primita drepturile salariale, ca acum sa aflu de la ajofm ca de fapt a primit bani pe conventie.

Am declarat ca pe respectivele state de plata nu e semnatura mea si ca eu nu am primit salariile pe acele luni. In prezent mentionez ca nu mai lucrez acolo si imi este destul de greu sa iau legatura cu fostul angajator.

As vrea sa stiu ce se poate face impotriva fostului angajator, si ce ar trebui sa fac sa imi recuperez acele salarii restante cde au ramas neplatite.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 17 Iunie 2014
Plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de fas in inscrisuri sub semnatura privata.

Avand in vedere ca ITM-ul nu are competenta de a stabili autenticitatea semnaturilor pe statul de plata, neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei proceduri de mediere.
Medierea coflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2) din Legea 62/2001 a Dialogului social)


Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si drepturile angajatului karina7 karina7 buna am si eu o intrebare. mi-am dat demisia acu o luna si inca nu mi-am primit tot salarul, doar o mica parte din el. ce as putea face in legatura cu asta ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu hcnweb hcnweb Buna seara, apelez la Dvs pentru a ma sfatui intr-o problema si sper sa gasesc o rezolvare ... Am lucrat 4 ani la un magazin de haine, de 6-7 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi recuperez banii pe munca depusa caroi caroi buna ziua.am lucrat la o firma de constructi cam 1luna si doua saptamani si nu miam primit bani ma tot minteste ca nu a incasat si ca nare bani dar mai exista ... (vezi toată discuția)