avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu conjugal

Sotia mea a parasit domiciliul conjugal impreuna cu fetita mea de numai 5 luni...a luat tot ce era al ei din casa,a luat lucruri de ale mele primite de la rudele ei,a luat unele lucruri de ale mele...nici nu vrea sa spuna cu cine a intrat in casa sa o ajute la strans si carat...asta sa intamplat cand eu eram la munca.Am venit acasa si era sa fac infarct...acum am intrat intr-o depresie si i-au antidepresive...Noi nu prea am avut certuri insa cu o seara inainte sa plece ma tot injurat,mi-a dat un pumn si un picior in stomac si i-am dat si eu doua palme...Acum tot trag de ea sa-mi vad copilul si nu vrea...nu mi-am vazut copilul de 10 zile...Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac pe plan juritic...Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 02:20, 26 Iunie 2014
mentionez ca am si martor la acea cearta...
va trebui sa formulati o actiune de divort si partaj cu exercitatea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv si stabilirea domiciliului minorului la dvs sau la fosta sotie. in cazul in care stabiliti domiciliul la fosta sotie veti cere stabilirea unui program de vizitare minor si veti plati o pensie de intretinere pentru copil. cu privire la faptul ca v-a luat din casa bunuri, puteti in termen de 90 de zile sa depuneti o plangere penala indreptata impotriva fostei sotii pentru savarsirea infractiunii de furt.
cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat.
Dat fiind faptul ca minora are 5 luni si nu dvs sunteti persoana care se ocupa in mod curent de ea, domiciliul se va stabili la mama.
Daca tineti cont de acest lucru si vreti sa va vedeti fetita cat mai repede ori va intelegeti cu mama in privinta programului de vizita, ori promovati actiune pentru stabilirea programului de relatii personale cu minorul.
Nu inteleg ce vreti sa faceti cu martorii. Poate doar sa depuna marturie ca nu va mai intelegeti cu sotia si sa obtineti astfel divortul daca dna se opune - ceea ce banuiesc ca nu e cazul (din cele pe care le-ati relatat reiese ca dna vrea sa se desparta de dvs).
De la "Noi nu prea am avut certuri" pana la "ne-am luat la bataie" e o cale tare lunga si ma tem ca aveti o definitie neclara pentru "certuri".

Angajati un avocat macar pentru o consultatie.
chiar nu am avut certuri in 9 luni de casnicie...acum cateva zile mi-a recunoscut ca a gresit si ea si ca era stresata cu sesiunea...
Daca chiar nu ati mai avut certuri pana acum, eu zic sa incercati o impacare. E pacat si de voi, si de copil. Din pacate cearta/bataia va poate instraina definitiv.

Alte discuții în legătură

Divort doareueu doareueu Buna ziua, dupa ce l-am prins pe sotul meu ca are o relatie in paralel cu altcineva l-am scos afara din casa. Asta s-a intamplat in urma cu 3 luni. Avem un ... (vezi toată discuția)
Soția a părăsit domiciliul conjugal împreună cu fetița. eu vreau copilul copilul lângă mine, ce este de făcut? Dmc2908 Dmc2908 Bună ziua am și eu rugăminte și o problema. Sotia a plecat de acasă de 3 zile împreună cu fetita noastră de 2 ani și nu dorește sa se mai întoarcă. ... (vezi toată discuția)
copil 4 luni arina789 arina789 Buna ziua! As avea nevoie de cateva raspunsuri. Ma aflu intr-o relatie de 7 ani. Locuim impreuna,in apartamentul meu. Nu suntem casatoriti. Avem o fetita de 4 ... (vezi toată discuția)