avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, dupa ce l-am prins pe sotul meu ca are o relatie in paralel cu altcineva l-am scos afara din casa. Asta s-a intamplat in urma cu 3 luni. Avem un copil minor de 4 ani, pe care l-a vazut de atunci cam o data la o saptamana cu ceva, si nu mi-a dat nici un ban de atunci pt copil. Intrebarea mea este daca il dau in judecata o sa fie obligat sa imi plateasca pensie alimentara daca nu lucreaza cu contract de munca? Si ce se intampla daca nu respecta programul de vizita pe care o sa il stabilim? va multumim
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:50, 18 Mai 2016
Va trebui formulata actiunea de divort cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere catre minor. Daca tatal nu realizeaza venituri, pensia se va stabli raportat la venitul minim pe economie.
In ceea ce priveste programul de vizitare, acest lucru va trebui solicitat de catre tata, fiind un drept al acestuia, nu o obligatie.
Daca nu vreti sa divortati acum, nu va obliga nimeni, puteti sa cereti doar pensie. Daca nu are venituri, cereti sa fie raportat la salariul minim pe ec.
Daca omul vrea, sa ceara el un program de relatii cu copilul.
Daca va intelegeti asupra vizitei, nu aveti nevoie de o hot a instantei. Daca vine sa il vada, e bine pt copil, cum vreti sa vina, mai des, mai rar ?
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri. Interesul copilului si al meu e sa il viziteze cat mai des, dar domnul mereu spune ca nu poate pt ca are de lucru si nu vrea nici sa plateasca pensia alimentara. De asta am intrebat de programul de vizita pt ca vreau sa il respecte si sa isi vada copilul, sa se ocupe de el.
Din pacate nu il puteti obliga sa isi viziteze copilul mai des, daca nu doreste acest lucru. In schimb, il puteti obliga sa plateasca pensia de intretinere datorata minorului.
Incercati sa faceti o convocare mai oficiala, nu sa vorbiti pe banca in parc, ajungeti la nervi si certuri inevitabil. Sansele ca sa ajungeti asa la un acord sunt infime, extrem de mici, din experienta mea de avocat.
Mergeti la un mediator, avocat, faceti un proiect de acord, mentionati niste daune pe zi de intarziere acolo... ceva de gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu pãrinþi necãsãtoriþi ContSters307839 ContSters307839 Buna ziua. Sunt necăsătorită, am un copil recunoscut de tatăl lui, dar la a cărui creştere nu participă deloc. Nu locuim împreună. Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Divort-program de vizita mariuca12 mariuca12 buna ziua in urma divortului s-a emis o hotarare care nu este definitiva, astfel - custodie comuna pt minor (intretinere, educatie, conditii de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)