avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil cu pãrinþi necãsãtoriþi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil cu pãrinþi necãsãtoriþi

Buna ziua. Sunt necăsătorită, am un copil recunoscut de tatăl lui, dar la a cărui creştere nu participă deloc. Nu locuim împreună. Ce drepturi are tatăl asupra copilului în acest context?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:44, 10 Decembrie 2013
Consider ca are si obligatii inainte de drepturi.
Legea 210/1999 este cea care reglementeaza drepturile taticilor, fiind gandita pentru a-i sprijini si a-i incuraja sa participe in mod activ la ingrijirea copilului, chiar daca este adoptat sau nascut in afara casatoriei.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Legea mentionata se refera la concediul paternal, nu cred ca de aceste drepturi se intereseaza mamica.
Are drepturi si obligatii egale cu orice alt parinte caruia nu ii este interzis.
Sa participe la cresterea, intretinerea, educarea lui.
Pt ca nu locuiti impreuna il poate vizita.
Dupa cum ziceti, nu prea isi exercita aceste drepturi.
Instanta il poate obliga sa plateasca pensie.
Nu ati cerut pensie alimentara?Nu contribuie la cresterea lui cu nimic?Drepturi are dar vad ca obligatiile nu si le indeplineste!Macar pensie alimentara sa ii ofere copilului ,daca are minimul pe economie da 200 ron si tot ajuta cu acesti bani la cresterea lui.
Iniţial, nu şi-a dorit acest copil şi i-am spus că nu am nicio pretenţie, numai să ne lase în pace. Ulterior, s-a comportat ca o persoană care aşteaptă un copil, adică a mers cu mine la câteva controale, a fost cu mine la spital la naştere şi l-a recunoscut. În acea perioadă am locuit împreună. Ulterior, vazând ce efort presupune venirea pe lume a unui copil, s-a mutat de la noi şi nu-l mai interesează nimic, în afară de a veni din când în când să se joace cu bebe. De aceea mă interesează ce drepturi are....obligaţiile nu şi le îndeplineşte, nici de departe
Ce insemna din cand in cand, cat de des sau cat de rar? Trimiteti-l si la plimbare cu el, vorbiti si de bani cu el sau nu neaparat de bani, de pensie, dar poate ii cereti azi pampersi, maine il intrebati cand ia leafa sa mergeti sa ii luati hainute .. cam asa. E mai important ca intai sa il apropiati de copil si apoi sa ajungeti la pensie.
Daca se sperie si dispare, va trebui sa va adresati instantei pt ca pe langa pensie sa cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs , iar autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun.


Alte discuții în legătură

Partaj ... copil toricelli toricelli Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa procedez in urmatoarea situatie: Sunt mamica unei fetite de doi ani recunoscuta de tatal ei de care m-am ... (vezi toată discuția)
Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita tata adria3asmel adria3asmel In urma divortului ex-ul a obtinut un anumit program de vizitare care il nemultumeste. Deoarece casa in care am locuit este doar pe numele lui, eu cu copiii am ... (vezi toată discuția)