Poti sa-i interzici sa viziteze copilul pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti.
La restul intrebarilor raspunsul legal este nu, nelegal se mai fac si intelegeri, dar nu poti renunta la un drept al copilului, fiindca pensia de intretinere este a fetitei si nu a ta. Iar el nu are nici o siguranta ca tu nu-i vei face plangere penala #-o
Si in cazul unei hotarari judecatoresti la ce pot sa ma astept? Ar putea avea el dreptul sa ia copilul la el la tara ? (fetita are 2 ani).
In cazul schimbarii numelui nu se poate face nimic fara acordul lui?
Bani de la el nu-mi trebuie ... vreau doar sa-mi pot creste copilul in liniste, fara mizerii din partea lui sau a familiei lui.
Revin la subiectul "partajarii" copilului. Din pacate, intre mine si fostul nu e loc de intelegere, el continua sa vina sa vada copilul insotit de actuala - probabil ca sa ma sicaneze sau sa se razbune avand in vedere modul rusinos in care a plecat de la noi ... Ce pot face legal vorbind pentru a nu mai avea aceste intalniri "in 3" care nu fac bine bine nimanui (copilului in niciun caz)? Pana acum nu i-am interzis sa-si vada fata si nici nu vreau sa ajung in aceasta situatie ...
Si referitor la schimbarea numelui copilului, nu se poate face nimic fara acordul lui?
Nu puteti sa-i impuneti sa nu vina sa vada copilul impreuna cu actuala. Mai mult, personal, consider ca e chiar indicat. Actuala face parte din viata lui, este normal pentru un parinte ca, in crearea unei relatii cu copilul sau, sa-i arate acestuia aspectele cele mai importante din viata lui.
Nu ar trebui sa va faceti griji, mi se pare un lucru bun desi, in timp, regula va lucra impotriva parintelui care face astfel de vizite.
Copilul are 2 ani, cu ce ar putea fi deranjat ca vine si actuala? Odata ce copilul nu este pus in pericol, e un lucru pozitiv.
Nu stiti daca are legatura cu faptul ca nu a vrut copilul? :O Daca nu vreau un copac in curtea mea si el totusi rasare, oare care e reactia mea?
Numele copilului este stabilit de parinti de comun acord; daca parintii nu se pun de acord, va hotari instanta. Numele copilului nu se modifica de cate ori se modifica viata personala a parintelui sau parintilor. Nu vad care este problema sa va deranjeze ca pe copil il cheama altfel decat pe dv., odata ce pana acum nu v-a deranjat. In concluzie, nu aveti nicio sansa, nici macar daca ati avea acordul lui; acest acord nu are nicio relevanta.
La intrebarea 3, va spun ca nu exista legatura intre dreptul de a pastra legaturi personale cu un copil si obligatia de a plati pensie alimentara. Sunt doua lucruri separate, ele nu se conditioneaza reciproc. Un parinte aflat in nevoie, care nu ar plati pensie, tot are dreptul de a-si vedea copilul. Si viceversa, parintele caruia ii este interzis a-si vedea copilul poate fi obligat la plata pensiei.
Sunt de acord cu Dvs. in principiu, si este simplu sa se puna problema asa. Dar trebuie ca acest copil sa fie in pericol fizic ca sa se poata lua masuri? Eu l-am crescut singura si cred ca l-am crescut frumos. Nu i-am interzis sa-si cunoasca restul "familiei" si nici nu i-am vorbit de rau pe acestia chiar daca aveam motive; reciproca insa nu a fost si nu este valabila.
Eu nu as compara venirea pe lume a unui copil cu aparitia unui copac pentru ca nu implica aceleasi responsabilitati. Cand am locuit impreuna nu era tata? Atunci de ce nu l-a interesat? Este mai parinte acum de cand ne-am despartit, cand este obligat sa vina cu 100 lei? Asta este responsabilitatea lui?
Problema este ca de fapt se foloseste de acest copil in ideea de a-mi face mie rau, fara sa se gandeasca la copil si la nevoile lui, si de fapt asta ma deranjeaza, si pentru asta caut solutii.
Faptul ca acest copil poarta numele lui a fost o greseala de-a mea pe care o recunosc si imi pare rau ca nu o mai pot corecta.