Introduceți o acțiune pentru stabilirea unui alt program de vizitare și cereți reducerea drastică a programului motivând aspectele pe care le-ați evocat.
Offf... Nu as vrea sa o tin numai prin tribunale toata viata... As putea cere decaderea din drepturi pentru ca sotul meu sa poata infia copilul? Pot dovedi ca el creste copilul, ca il iubeste si ca si copilul este atasat foarte mult de sotul meu. Ma gandesc sa fac si treaba asta daca intr-un an, doi nu se schimba situatia. Pana intra la scoala ca sa nu fiu nevoita sa depinde de semnaturile lui pentru toate activitatile copilului.
Nu puteti cere decaderea din drepturi, numai o institutie avand atributii in protectia copilului o poate face- gen dgaspc, autoritatea tutelara.. si nu poate fi vb ca asa cum se poarta tatatl, nu se interpreteaza ca rele tratamente aplicate minorului.
In opinia mea nu aveti nimic de facut, domnul stabileste cum vrea el, isa trebuie sa fiti i dvs de acord.. daca puteti week-endul 2 si 4 sau 1 si 2, instiintati tatal inainte ca puteti in week-endul urmator.
Multumesc frumos! O sa intreb si la DGASPC ce se poate face. Este absurd sa-mi leg copilul de cineva care nu da doi bani pe el si care nu poate face un efort sa-l vada macar o data pe luna.
Vad ca ei au posibilitatea asta "Instanța de tutelă, la cererea autorităților administrației publice cu atribuții în domeniul protecției copilului, poate pronunța decăderea din exercițiul drepturilor părintești dacă părintele pune în pericol viața, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consum de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijența gravă în îndeplinirea obligațiilor părintești ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului". Si ne incadram in "neglijența gravă în îndeplinirea obligațiilor părintești".
Eu ma gandeam ca ma pot lega cumva de asta:
Relele tratamente aplicate minorului
Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Cereti in instanta stabilirea unui program de vizita. Dupa stabilirea acestuia pe cale judecatoreasca veti avea la ce sa va raportati (a venit, nu a venit, in intervalul orar stabilit de instanta, in altul etc). Veti avea in acest fel si dovada bunei/rele credinte a ambilor parinti. In absenta unui program clar veti putea fi oricand acuzata ca dansul a vrut, v-a sunat etc si dvs nu ati vrut, nu ati raspuns etc.
Referitor la pensie. Nu stiu daca aceasta a fost stabilita sau nu. In cazul in care a fost faceti plangere pentru neplata ei. In cazul in care n-a fost cereti in instanta, in aceiasi actiune, si stabilirea domiciliului copilului, pensiei si a programului de vizitare.
Cand veti avea o hotarare la care sa va raportati, daca va fi cazul, va veti putea gandi si la alte actiuni in functie de cum se vor petrece lucrurile.