Şi care e propunerea dvs. privind preluarea minorului în absenţa mamei?
Unde locuieşte minorul şi cu cine?
Normal, ar fi înţelegerea cu mama.
Instanţele dau programe standard, fără a analiza fiecare caz în parte, ori fiecare copil e unic , interesul superior al copilului trebuie analizat în fiecare caz în parte; aşadar, interesul superior al copilului trebuie raportat la fiecare copil în parte deoarece el diferă în funcţie de mai mulţi factori. Interesul fiecărui copil este unul concret şi individual şi nu unul general şi abstract. Tocmai de aceea, legătura dvs. cu copilul dvs. trebuie să fie adaptată copilului dvs. Degeaba dă instanţa preluarea copilului de la şcoală, dacă copilul se ascunde, face crize de isterie până la leşin - relaţia nu se înoadă. Rezolvaţi o singură problemă: un nou titlu executoriu, noi executări silite, noi consilieri ale minorului, eventual expertizări psihologie noi - până la 18 ani ai copilului, puteţi relua ciclul.
Dacă vă interesează copilul, vă apropiaţi treptat de copil, fără violenţă şi agresivitate.
Dacă vă interesează penalizările şi inculparea mamei, porniţi o nouă luptă în războiul cu cea pe care, cândva, o iubeaţi.
P.S. Dacă îi iei jucăria preferată copilului îl abuzezi psihic? DA! Dacă îi loveşti animăluţul de companie, îl abuzezi psihic pe copil? DA! Dacă îl chestionezi despre părintele la care locuieşte sau, în oglindă, despre cel la care nu locuieşte, îl traumatizezi? DA! dacă îl denigrezi pe fostul partener în faţa copilului, este abuz psihologic? DA! Dacă mama interzice tatălui legătura cu copilul de 2 ori, este nerespectare repetată a programului de relaţii şi abuz asupra minorului? DA!
ÎNTREBARE:
Dacă situaţiile prezentate mai sus le creează cel care are doar drept de relaţii, nu şi obligaţia de a respecta termenele, nu reprezintă tot abuz psihologic asupra minorului? Bine, acesta nu loveşte animăluţul de companie, ci mama; nu-i ia jucăria preferată, ci vrea să-i ia mama, care este reperul şi siguranţa copilului, în absenţa benevolă a tatălui; nu denigrează în absenţă, ci în prezenţa mamei şi copilului, în timp ce vorbeşte mieros copilului; nu vine de 10 ori la program, deşi copilul e îmbrăcat şi dotat cu bocceluţa cu batiste şi periuţa de dinţi, nici nu anunţă că nu vine, sau vine la ora 18, cu martor, fiindcă are program până la ora 19 şi poate, poate se lasă cu o nerespectare a programului ....
P.S. 1: vorbesc din propria experienţă
P.S.2 :
Problema cu alienatorii insa e ca nu se opresc in a face rau si nu doar parintelui tinta ci si copilului in general.
When, sunt 100% de acord cu dvs. de această dată. Fiindcă alienator poate fi şi cel cu dreptul de vizită, şi cel cu obligaţia de a respecta dreptul celui cu program de vizită.