avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta?

Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de a ma adresa instantei? Nu cred ca exista sansa de intelegere, dar vede cineva uitlitatea?
Copilul este deja instrainat de catre un parinte de celalalt. Creste deja fara tata. Nu stiu daca este intelept sa i se mute domiciliul unde in mod evident copilul se simte acasa. Este greu sa alegi intre doua "rele" si trebuie sa te gandesti unde ii este mai bine copilului. Iar primul gand care iti vine in minte este atasamentul copilului de mama, de casa lui, de mediul lui. Ajungi sa accepti ca probabil nu vei avea o legatura normala cu copilul decat sa tragi de el dintr-o parte in alta.
Ar fi bine sa rezolvați amiabil.
Stiti cum este cu instanțele la astfel de procese...
Deși ati dovedi în instanța tot ce v-ati propune instanțele sunt refractare...
Este foarte greu de obținut în instanța asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)