avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta?

Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de a ma adresa instantei? Nu cred ca exista sansa de intelegere, dar vede cineva uitlitatea?
Martonze. pentru a ajunge la aceasta solutie cum trebuie procedat?
Pentru ca daca parintele alienat solicita monitorizarea programului de vizita atunci DGASPC se deplaseaza la domiciliul minorului nu cheama rezidentul cu copilul la sediu.
Deci ce trebuie sa soliciti exact pentru asemenea intalniri in loc neutru?
Martonze, asta ar putea functiona o luna, doua. De acord. Va dati seama ca nici pentru copil nu ar fi ceva placut o perioada indelungata. Ar trebui sa se intre intr-o normalitate cumva. De asta presupun ca luarea copilului de la scoala este un gest normal. Si mai normal ar fi fost preluarea din domiciliul mamei, dar cum unii nu reusesc sa vada interesul minorului ci exclusiv nevoia de a controla si impiedica copilul sa aiba o relatie cu tatal, nu prea ai multe solutii.
@When, chiar colegi de-ai dvs. au avut asemenea programe, stabilite de DGASPC

Colegi de-ai mei de la servici sau de unde? Pentru ca daca va referiti la ce cred eu ca va referiti v-am spus de foarte multe ori ca nu sunt in nici o asociatie. Drept urmare exceptand niste informatii care ajung la mine strict intamplator, nu am de unde sa stiu toate detaliile din interior.

Normal ca in cazurile povestite de dumneavoastra nerezidentului ar trebui sa i se ia dreptul de a avea contact cu copilul insa acum discutam strict de situatia celui care a initiat topicul.

Domnule againstPas, inteleg ca aveti program de legaturi personale care nu se respecta, puteti cere celor de la DGASPC ca pentru o perioada de timp reluarea legaturilor cu copilul sa se faca la sediul lor? Evident ca dupa asta va fi nevoie de o hotarare a instantei [prin care sa preluati copilul din alt l
@martonze, nu zic ca nu sunt cazuri ca si cele descrise de dvs. Eu va zic doar ca atunci cand mergi de sute de ori la copil si sa nu poti nici macar sa-l vezi, sau sa-l vezi dar copilul sa nu aiba voie sa vorbeasca, sau este pus de mama sa zica una alta, nu este usor ca si parinte. Adica eu inteleg si de ce nu mai mergi cu atata drag. Pentru ca bucuria de a-ti vedea copilul se transforma in altceva.
Din pacate in asemenea conditii as sugera sa incercati sa obtineti domiciliul copilului la dumneavoastra si mai ales sa faceti plangere la politie pentru acest abuz asupra minorului. Ramane singura optiune.
Si daca instanta va dispune sa luati copila din alta parte asta nu se va traduce decat printr-un abuz si mai mare asupra ei pentru a o forta sa aiba un comportament disfunctional chiar in mijlocul unor oameni care v-ar incuraja relatia.
Fosta sotie are anumite probleme psihice din ce povestiti. Nu se va insanatosi doar pentru ca puteti lua copilul din alta parte. Va cauta alta modalitate de a va impiedica sau de a face rau copilei.
Mai aveti ceva de pierdut?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)