avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate

1. In cazul suspendarii activitatii este de ajuns depunerea unui act aditional la ITM cu suspendarea ctr. de munca a salariatului sau trebuie facuta decizie de incetare cu acordul partilor?
2. Daca in decizia asociatului unic se precizeaza ca suspendarea activitatii sa se faca pentru o perioada de 3 ani, incepand cu data de 01.05.2009 pana la 30.04.2012 mai platesc impozit minim? (Spun cu 1 mai pentru ca incetarea ctr. salariatului este tot cu 1 mai si pe luna aprilie deja s-a facut stat si depus declaratii)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:15, 13 Iunie 2009
Abea acum nu mai inteleg nimic ! ba se plateste ba nu se plateste......................:-/X-(

Este clar ca nu se platesc contributiile de asigurari sociale dar cum ramane cu Art.2 , alin.2 pentru ca, de aici eu nu deduc ca se plateste impozitul pe salar de 16% citez inca o data:

2) Indemnizatiile de care beneficiaza salariatii, de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, platite din fondul de salarii, pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului prevazuta la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, pentru o perioada de cel mult 3 luni in anul 2009, in intelesul impozitului pe venit prevazut de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
katica, utilizator
Da, eu sunt cel care a gresit. Nu se plateste nici impozit pe salarii. Scuze pentru neplaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic gabita2000 gabita2000 Buna ziua, As vrea sa va intreb in primul rand ce inseamna somaj tehnic. Am inteles ca este 75% din salariu? Acest somaj ma afecteaza pe mine in privinta ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj tehnic miraj miraj Am o firma de confectii metalice si 6 angajati - ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa beneficieze de somaj tehnic ptr angajati prin rotatie. ce avantaje ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ruxandralider ruxandralider Va rog sa-mi spuneti daca perioada in care am fost in somaj tehnic se pune la vechime. In aceasta perioada contractul de munca a fost suspendat. (vezi toată discuția)