Poate cineva sa faca cadastru si intabulare pe o casa construita (cu autorizatie de constructie) pe terenul tatalui sau? Are autorizatie de constructie si plateste impozit de mai multi ani dar in prezent nu mai vorbeste cu el si vrea sa-mi vanda casa mie. Am mai intrebat in forum dar nu exact acest subiect si prietenul vrea sa-mi faca imputernicire dar el este in alta tara si nu vrem sa o facem degeaba. Scuze ca insist pe acest subiect dar vreau sa ma informez bine sa nu fac vreo greseala care sa ma coste bani.
Intabularea se poate face, daca aveti actele de proprietate in original (sau copii legalizate) ale actelor de proprietate atat pe teren cat si pe constructie, precum si masuratorile cadastrale. Se va intabula imobilul teren+constructie cu precizarea ca se vor trece proprietarii in mod diferit>> pe teren X (tatal), iar pe constructie Y(fiul).
Problema apare insa la vanzare, pentru ca nu se poate vinde locuinta fara cale de acces la aceasta si fara acordul proprietarului terenului, respectiv X.
Cu alte cuvinte, Y poate face procura pentru a fi reprezentat in operatiunea de intabulare si apoi la vanzare, dar trebuie avut in vedere ca actul final se va face numai cu acordul proprietarului terenului (acesta va trebui, daca doreste, sa procedeze la dezmembrarea unei suprafete de teren aferenta constructiei).
Intabulare
iuvri
Buna ziua!
Imi poate da si mie cineva niste informatii?
Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005?
Unde ... (vezi toată discuția)