avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
-07.03.2013-30.11.2013 am fost in CIC bebe 1.
-01.12.2013-06.06.2014 m-am reintors la servici si am primit stimulet de insertie. -07.06.2014 vreau sa intru in CIC bebe 2.
Problema este ca in perioada din CIC 1 eu am primit o prima lunara de 304 lei brut, reprezentand diferenta de salar la indemnizatie conform contractului colectiv de munca, pe care angajatorul a stipulat-o in adeverinta de salar(prima ce apare impozitata cf fisei fiscale pe anul anterior)
Cand am fost sa depun dosarul pentru CIC 2 cei de la prestari servicii sociale mi-au spus ca nu se poate asa ceva , deoarece nu aveam voie sa am venit impozabil in CIC 1 si ca acestia se vor sesiza si imi vor cere sa returnez indemnizatie dupa bebe 1.
Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva ? In cazul in care nu este problema cu indemnizatie dupa bebe 1 atunci pt CIC 2 se va lua in considerare indemnizatie veche + acea diferenta sau nu pentru luniile aflata in CIC?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgeta_sorlea , utilizator 16:23, 20 Iunie 2014
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.

2. Asadar aceste sume primite de dvs. nu rezulta din desfasurarea unei activitati in timpul CCC1 asa ca nu exista motiv de a restitui indemnziatia pentru CCC1.

3. Fiind vorba de venituri profesionale impozabile trebuie luate in calculul indemnizatiei pentru CCC2.

4. Puteti face o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic mama, tatal poate sa isi ia cic? Steluta.lucia Steluta.lucia Daca mama e in cic si, pana sa se implineasca doi ani, mama mai naste un copil, pt acesta al doilea, tatal poate lua cic? Astfel incat, pana implineste primul ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - sarcini succesive stefanut stefanut O salariata trebuia sa revina in activitate din concediu crestere copil incepand cu data de 1 iunie, cand copilul implinea varsta de 1 an si 11 luni, iar ... (vezi toată discuția)