Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
-07.03.2013-30.11.2013 am fost in CIC bebe 1.
-01.12.2013-06.06.2014 m-am reintors la servici si am primit stimulet de insertie. -07.06.2014 vreau sa intru in CIC bebe 2.
Problema este ca in perioada din CIC 1 eu am primit o prima lunara de 304 lei brut, reprezentand diferenta de salar la indemnizatie conform contractului colectiv de munca, pe care angajatorul a stipulat-o in adeverinta de salar(prima ce apare impozitata cf fisei fiscale pe anul anterior)
Cand am fost sa depun dosarul pentru CIC 2 cei de la prestari servicii sociale mi-au spus ca nu se poate asa ceva , deoarece nu aveam voie sa am venit impozabil in CIC 1 si ca acestia se vor sesiza si imi vor cere sa returnez indemnizatie dupa bebe 1.
Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva ? In cazul in care nu este problema cu indemnizatie dupa bebe 1 atunci pt CIC 2 se va lua in considerare indemnizatie veche + acea diferenta sau nu pentru luniile aflata in CIC?
Multumesc
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.
2. Asadar aceste sume primite de dvs. nu rezulta din desfasurarea unei activitati in timpul CCC1 asa ca nu exista motiv de a restitui indemnziatia pentru CCC1.
3. Fiind vorba de venituri profesionale impozabile trebuie luate in calculul indemnizatiei pentru CCC2.
4. Puteti face o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro