buna ziua, spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: m-am intors din CCC in 12 aprilie 2014 dar luna viitoare va trebui sa stau in CM 1/2 saptamani pt o pb de sanatate a copilului( va fi nevoie de o interventie chirurgicala cu internare 2 zile apoi recuperare min 1 saptamana). stiu ca la plata CM se iau in calcul ultimile 6 luni anterioare lunii cu CM , ca imi tb o adeverinta de la AJPIS( cum se obtine?). mentionez ca indemnizatia a fost 2300/luna si sal actual 1900 net ( 2700 brut). Cum ma va afecta ac sit la plata sal ? Oare este mai bine sa intru in CO ? multumesc
1. Indemnizatia pentru concediu medical are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical.
2. - Indemnizatia pentru CCC se ia si ea in calculul indemnizatiei pentru concediu medical.
- Pentru aceasta solicitati la AJPIS adeverinta cu veniturile din indemnizatie pe ultimele 6 luni.
3. Decizia daca intrati in concediu de odihna sau in concediu medical va apartine dvs.