avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit 16% conventie civila medic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit 16% conventie civila medic

Buna ziua, sunt medic si am incheiat o conventie civila de prestari servicii cu o clinica . Angajatorul mi-a retinut urmatoarele contributii: CAS 10,5% din venitul brut, CASS 5,5 % din venitul brut, impozit venit 16% din venitul brut. Am depus D200 pentru anul 2013 si am primit notificare din partea ANAFca nu trebuia sa depun D200, 16% fiind impozit final pentru care nu se face regularizare, aceasta facandu-se numai pentru impozitul anticipat de 10%. Angajatorul mi-a comunicat ca pentru activitatile medicale prestate in baza unei conventii civile se aplica OUG 58/2010 si HG 791/2010. In conventia civila nu este prevazut acest impozit sau alt impozit pe venit, practic neexistand acordul meu pentru retinerea acestuia. Va rog sa-mi spuneti ce impozit trebuia platit si cum procedez pentru recuperarea diferentei, daca este cazul. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 08:18, 24 Iunie 2014
Nu ati inteles corect cum se face impozitarea:

Cazul 1. Calcul impozit pe venit 10%, plati anticipate cu regularizare anuala, depunere declaratie - In acest caz, din venitul brut se scad contributiile sociale obligatorii (CAS si CASS), calculate la venitul brut, inainte de aplicarea cotei de 10%. In urma regularizarii anuale, se fac corectiile necesare de catre ANAF si se trimite declaratia finala de impunere cu sumele de plata sau de recuperat dupa caz

Cazul 2. (cel in care sunteti dvs.) Impozitul de 16% este final. Atat impozitul de 16% cat si contributiile sociale se calculeaza si se retin din venitul brut. Nu se mai depun declaratii la ANAF, nu mai e nimic de regularizat. Chiar daca nu ati mentionat explicit ca ati optat pentru impozit final, contributiile vi s-au retinut corect. Nu aveti bani de recuperat.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
kres, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-dependent bionut bionut In augut 2010, mi-am deschis un PFA cu norma de venit, pentru a lucra la o companie. Am platit impozitul pe semestrul III si contributia la sanatate pana la ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Am o intrebare: pana cand si de catre cine trebuie trebuie depusa / obtinuta semnatura electronica? Respectiv, eu sunt av. def., mi-am deschis ... (vezi toată discuția)
Contributii drepturi de autor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este baza de calcul pt.drepturi autor cu retinere finala 16%? Este corect ? Venit brut Chelt.deductibile-20% Baza de calcul pt.contrib.de pensii-Venit ... (vezi toată discuția)