avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare privind plata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare privind plata pensiei de intretinere

Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de plata a pensiei alimentare pentru fata mea care a inplinit 18 ani si 9 luni ,dar casa de pensii a M.A.I. nu poare face oprirea deoarece nu are calitatea de tert poprit.
Mentionez ca i-am virat pensia prin executor la zi,dar eu doresc ca casa de pensie a M.A.I.sa devina tert poprit si sa-i vireze in cont drepturile pana la terminarea studiilor.
Am inteles ca e voba de o ordonanta,daca se poate va rog sa-mi detaliati ce pasi trebuie sa urmez. Multumesc !!!
:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:37, 21 Iunie 2014
Executorul judecatoresc infiinteaza poprirea pe pensie, n-o mai infiinteaza instanta din oficiu.
Art. 780
(1) Sunt supuse urmaririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmaribile datorate debitorului ori detinute in numele sau de o a treia persoana sau pe care aceasta din urma i le va datora in viitor, in temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, in conditiile art. 732 alin. (1), pot fi poprite si bunurile mobile corporale ale debitorului detinute de un tert in numele sau.
(2) In cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmaririi silite prin poprire atat soldul creditor al acestor conturi, cat si incasarile viitoare, cu respectarea limitelor prevazute la art. 728, daca este cazul.
(3) Poprirea se poate infiinta si asupra sumelor sau bunurilor mobile incorporale pe care creditorul le datoreaza debitorului, daca ambele creante sunt certe si lichide.



Cererea de poprire. Competenta Art. 781
(1) Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului de catre un executor judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel unde isi are domiciliul sau sediul debitorul ori tertul poprit.
(2) In cazul popririi pe conturile unei persoane fizice sau juridice, competenta apartine executorului judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel de la domiciliul sau sediul debitorului ori, dupa caz, de la sediul principal sau, dupa caz, de la sediile secundare ale institutiei de credit unde debitorul si-a deschis contul. Daca debitorul are mai multe conturi deschise, competenta pentru infiintarea popririi asupra tuturor conturilor apartine executorului judecatoresc de la oricare dintre locurile unde acestea au fost deschise.
(3) Dispozitiile art. 651 alin. (4) sunt aplicabile.

Infiintarea popririi Art. 782
(1) Poprirea se infiinteaza fara somatie, in baza incheierii de incuviintare a executarii, prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea, ce va fi comunicata celei de-a treia persoane aratate la art. 780 alin. (1), impreuna cu incheierea de incuviintare a executarii sau un certificat privind solutia pronuntata in dosar. Despre masura luata va fi instiintat si debitorul, caruia i se va comunica, in copie, adresa de infiintare a popririi, la care se vor atasa si copii certificate de pe incheierea de incuviintare a executarii sau de pe certificatul privind solutia pronuntata in dosar, si titlul executoriu, in cazul in care acestea din urma nu i-au fost anterior comunicate.
(2) In adresa de infiintare a popririi i se va pune in vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), tert poprit, interdictia de a plati debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datoreaza ori pe care i le va datora, declarandu-le poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit.
(3) Adresa de infiintare a popririi va cuprinde numele si domiciliul debitorului persoana fizica ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si codul numeric personal sau, dupa caz, codul unic de inregistrare ori codul de identificare fiscala, daca sunt cunoscute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
E corect? Lili---lili Lili---lili As vrea si eu sa stiu daca e legal sa se retina bani din pensia mamei de catre primarie, unde nu a fost achitat impozitul pe anul trecut, banii se retin fara ... (vezi toată discuția)
Poprirea intr-un dosar penal desirelia75 desirelia75 in cadrul fiecarui dosar penal de abandon de familie m-am constituit parte civila cu suma x.ptr ca in civil nu il pot executa pe fostul sot,acesta ... (vezi toată discuția)