avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate sau nu?

Buna ziua! As dori sa stiu daca este posibila casatoria intre o minora de 17 ani si un major de 25 de ani , fara acordul parintilor?
1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.

Pentru anumit motive temeinice , la 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical cu incuviintarea parintilor si cu autorizarea instantei de tutela dela domiciliul minorului .Dar banuiesc ca nu este cazul Dvs.
NU.

Minorul care a implinit 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor săi SI cu autorizarea instantei de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil prevede ca minorii de 16 ani se pot casatori, in anumite conditii. Roland Mindrila Roland Mindrila Datorita numeroaselor intrebari in privat pe aceasta tema, ma vad obligat sa postez aceste informatii! Noul Cod civil prevede ca, pentru motive temeinice, ... (vezi toată discuția)
Condiþiile pentru încheierea cãsãtoriei marianabrt marianabrt buna ziua,vin si eu cu o intrebare catre cine ma poate lamuri:care este varsta legala pt casatorie si ce conditi trebuie sa indeplineasca cei ce vor sa se ... (vezi toată discuția)