avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare de prioritate, accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare de prioritate, accident

As dori sa va intreb ce este de facut in aceasta situatie: avem un drum principal cu cate doua benzi pe sens, un drum secundar, un semafor la 200 m de drumul secundar(partea dreapta). Drumul secundar este unul cu sens unic, ambele drumuri sunt foarte aglomerate si la semafor este culoarea rosie. Sunt in dreptul intersectiei, in stanga mea o masina este iesita pe banda 1, soferii il lasa sa iasa pentru a face stanga, eu vad ca banda este libera, ma asigur, banda 2 era ocupata pana in dreptul drumului secundar(de la semafor pana la intersectie), ma asigur si intru pe banda 1, sunt intrat cu masina iar celalalt sofer vine cu viteza de pe banda 2, banda este blocata in dreptul intersectiei, nu se asigura si voreaza dreapta pe banda 1, intrand in mine, lovind masca fata lateral in dreptul rotii, acesta are avariata masca in portiunea farului drept. Am mers la constatare iar acol sofer minte ca era pe banda 1 si ca ru nu am acordat prioritate, ii explic politistului cum a fost, ii arat urmele pe masina, unde sunt avariate ambele si ca nu avea cum sa fie el pe banda 1, politistul scrie amenda si imi suspenda mie permisul pentru 60 de zile, in conditiile in care nici macar nu vroia sa se uite la masini, bazandu-se numai pe spusele celuilalt sofer iar eu fiind dat deoparte. Problema este ca desi a fost aglomerat, nu stiu cum as putea gasi martori, camere de supraveghere nu sunt in zona si nu mi-a trecut prin minte sa fac o poza la locul accidentului.
As dori parerea voastra cu privire la accident si ce credeti ca se va intampla daca voi depune conteatatie. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andrei133 , utilizator 20:47, 20 Iunie 2014
In marea majoritatea cazurilor modul de producere a accidentului de circulatie se poate stabili pe baza avariilor suferite de autoturismele implicate.
Desigur, insa in acest caz politistul a trebuit sa fie rugat de mine sa vina sa observe daunele, care aratau clar ca eu am dreptate isa acesta intocmise deja procesul verbal bazat pr povestea celuilalt sofer. I-am aratat asadar daunele, a dat din cap si a ramas la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)
Mi s-a luat permisul de condus .ce trebuie sa fac? anisoararanete anisoararanete BUNA ZIUA.IN DATA DE 25.09.2013 MA DEPLASAM PE RAZA COMUNEI DRAGALINA ,JUD CALARASI IN INTERES DE SERVICI ,MENTIONEZ CA SUNT AGENT LA O FIRMA DE ... (vezi toată discuția)