avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea retrocedarilor 165/2013
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea retrocedarilor 165/2013

Va rog mult sa-mi raspunda si mie cineva pentru ca nu stiu ce ar trebui sa facem in continuare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters308212 , utilizator 09:58, 30 Iunie 2014
Să vă răspundă la ce?
care este situatia mai exact ? daca aveti dosarul la ANRP asteptati sa il solutioneze.
daca dosarul nu a ajns la ANRP intrebati la Primarie de ce nu a ajuns inca. oricum dosarele se vor solutiona in ordinea inregistrarii lor.
puteti sa intrati si pe site-ul oficial al ANRP, poate mai aflati si de acolo ceva interesant pentru dvs.
cu stima
Ambele dosare sunt la ANRP.Au fost inregistrate,dar cand am intrebat de situatia lor mi s-a spus ca au fost inregistrate,asa cum au fost obligati prin hotararile judecatoresti si atat. Doamna care mi-a dat aceste informatii mi-a zis ca situatia nu este normala deoarece nu s-a facut nici o mentiune in baza de data daca sa fie date in lucru sau nu,ceea ce ar fi fost de fapt procedura normala.Efectiv au fost lasate in arhiva de mai bine de un an.Iar la intrebarea mea ce se va intampla cu ele in conditiile acestea mi s-a spus ca la final cand se vor solutiona toate dosarele probabil cineva va da si peste ele si probabil ca se va lua o masura si in aceasta privinta .Mi s-a spus clar ca situatia este ciudata,dar ca din pacate nu au voie sa-mi dea nici un sfat juridic referitor la ce as putea face.Am postat intrebarea pe forum sperand ca cei care au experienta in acest sens ar putea sa-mi spuna daca ar trebui sa oblig in instanta ANRP sa proceada la solutionarea lor.
Am postat aceasta intrebare in forum pentru ca vroiam sa stiu care este procedura,ce ar trebui sa facem in continuare dupe inregistrarea dosarelor. Legea spune clar ca dupa inregistrarea lor trebuiesc date in lucru,aceasta mentiune facandu-se in baza de date ANRP.In ceea ce priveste dosarul nostru nu exista aceasta mentiune, cei de acolo spunandu-mi clar ca situatia este putin neclara. Ceea ce vroiams a stiu concret de la cei care au experienta procesuala sau nu cu privire la legea retrocedarilor, este daca au mai intalnit o asemenea situatie si cum trebuie procedat. Trebuie sa astept sa treaca acei ani pentru a ajunge cineva si la doarul meu si a vedea ca nu este nici macar dat in lucru, trebuie sa deschid actiune in instanta si sa-i oblig sa-l de-a in lucru. Nu am primit nici un raspuns,deci probabil ca nimeni nu s-a confruntat cu aceasta situatie si nu mi se poate da nici un sfat.
intai le faceti un memoriu prin care le explicati situatia, respectiv ca aveti hotarare judecatoreasca in care se mentioneaza ca dosarul trebuie solutionat in termenul X (care trebuie sa fie mentinat in hotararea judecatoreasca). ei sunt obligati sa va raspunda la acest memeoriu in 30 de zile. Probabil nu vor raspunde in 30 zile ci ceva mai multe, dar reveniniti cu un al doilea memoriu si apoi daca nici asa nu il dau in lucru ii dati in judecata in contencios administrativ.
memoriie ori le depuneti personl la regitratura domniilor lor cu un exemplar pt dvs oe care luati r de inregistrare ori prin posta romana cu scrisoare recomandata cu confirmare primire si continut declarat, care se depune la oficiul dee coletarie al postei, unde v przentati cu memoriul si plicul dar neinchis deoarece d-na de l ghiseu va va da sa completati 2 formulare , unul il va baga dansa in plic si il va sigila, al doilea exemplar al borderoului impreuna cu chitanta vi le va inmana dvs. Astfel faceti oricn dovada ca le-ati triis memorii de solutioare a dosarelor dvs ci nu plic gol (cum am primit eu un raspuns de la ANRP paana cand m-am prins cum trebuie procedat cu ....domnii acestia) sau o alta hartie fara valoare juridica.
cu stima

Alte discuții în legătură

Legea retrocedarilor 165/ 2013 ContSters308212 ContSters308212 Va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar si pertinent. Am doua dosare depuse la ANRP, inregistrate in aprilie 2013 (pentru Lg 10) si ianuarie 2013 (pentru Lg ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind despagubirile in numerar prin anrp lucyfer lucyfer Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti,daca stiti,care este motivul pentru care se tegiverseaza eliberarea Titlurilor de despagubire in numerar pentru 2 dosare ... (vezi toată discuția)
Urmarire petitie - aflarea unui adevar geonicola geonicola n luna august 2012, am depus un memoriu la Ministerul Sanatatii, prin fax, prin care am explicat situatia sanatatii mele precare, Diabet zaharat ... (vezi toată discuția)