avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... desfiintare SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

desfiintare SRL

Buna ziua. Am si eu o problema. Firma mea, un SRL, nu a avut activitate ( adica profit 0 ) si acum m-am hotarat sa o desfiintez.As dori sa stiu daca este valabil faptul ca , chiar daca profitul a fost 0 trebuie sa platesc impozit conform noilor reglementari sau daca exista vreo posibilitate sa scap de aceasta plata a impozitului.De asemenea as dori sa stiu care sunt pasii pentru inchiderea firmei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexako , utilizator 16:02, 19 Octombrie 2009
Da, chiar daca nu aveti proft trebuie sa platiti 2200 RON. Puteti suspenda activitatea firmei pentru maxim 3 ani, insa tot trebuie sa achitati un impozit pe acest an pana la data suspendarii. Etapele dizolvarii si lichidarii firmei sunt destul de complicate, va recomand in acest caz sa solicitati asistenta unui jurist.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2009
Raluca Nicolaescu, Consilier juridic
Si daca o dizolvati si daca o suspendati, dumneavoastra tot platiti impozitul minim pentru perioada in care firma dumneavoastra a fost activa de la inceputul anului si pana la momentul suspendarii/dizolvarii. Solutia cea mai rapida pentru dumneavoastra in acest caz este sa suspendati activitatea firmei, pentru ca procedura dizolvarii dureaza minim o luna, timp in care platiti impozit...
Multumesc pentru raspunsuri dar mai am o nelamurire. Avocatul meu mi explicat cum ca acest impozit se refera strict la IMM -uri , ori eu am un SRL, ma incadrez la plata acestui impozit? Recurg la parerile dumneavoastra deoarece as vrea sa compar raspunsurile cu informatiile detinute deja de mine.Va multumesc.
Impozitul forfetar se aplica tuturor societatilor comrciale
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)