avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Prima de instalare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Prima de instalare

Buna ziua,
lucrez in invatamant de 2 ani si inca nu am primit prima de instalare care se presupune ca trebuie primita in primul an de invatamant.
Ce ar trebui sa fac pentru a o primi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 22 Iunie 2014
Puteti sesiza ITM sau promova o actiune in instanta , in cazul in care angajatorul refuza sa va achite prima de instalare.
deci sunt obligati sa mi dea prima de instalare, nu? Mi s-a spus ca nu mai exista legea.
Exista inca prevederea legala. art. 23 alin. (1) din HG nr. 281/1993 nu este abrogat.

"Personalul didactic de predare, cât și personalul didactic auxiliar și cel nedidactic au dreptul la o indemnizație de instalare egală cu un salariu de bază al funcției îndeplinite dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 23, alin. (1) din HG nr. 281/1993, cu modificările și completările ulterioare, respectiv dacă se încadrează într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu în primul an de activitate după absolvirea studiilor".
Detalii : [ link extern ]
Asta e valabil pentru orice judet,nu? Nu doar pentru Vrancea.
art. 23 alin. (1) din HG nr. 281/1993 este aplicabil tuturor , nu numai unui judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare lalex lalex Buna ziua! Se poate beneficia de prima de instalare daca am absolvit in anul 2016 si m-am angajat in invatamant,postul fiind la 48 de km de localitatea de ... (vezi toată discuția)
Legea primei de instalare a cadrelor didactice mozena mozena Buna ziua! Sunt invatatoare cu vechimea de 1 an,al doilea fiind in curs. Am auzit despre prima de instalare,dar nu cunosc prea multe informatii pentru ca se ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare a cadrelor didactice mozena mozena Buna ziua! De ceva vreme caut pe internet pentru ca nimeni nu stie si pe nimeni nu intereseaza dreptul nostru. Sunt invatatoare cu vechime de un an, al ... (vezi toată discuția)