avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nota la purtare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nota la purtare

Am si eu o intrebare legata de nota mea la purtare in clasa a XI-a de liceu si daca poate fi contestata/modificata in vreun fel. Povestea incepe la sfarsitul semestrului 1 al anului scolar 2008-2009 cand eu impreuna cu un coleg am desfacut 2 tevi din 2 dintre baile liceului, 2 aerisitoare de calorifere si clanta unei usi de la o cabina individuala dupa care am incercat sa ne facem nevazuti. Cum adevarul iese intotdeauna la suprafata, am fost prinsi 2 ore mai tarziu si dusi in biroul domnului director unde ne-am recunoscut faptele, le-am regretat atunci si le regret si acum numai ca domnul director a gandit dincolo de aceste fapte si a considerat ca am complotat impotriva liceului dat fiind ca am desfacut tevile si clanta usii cu o surubelnita luata dintr-o anexa de stiinte a liceului. Prin desfacerea tevilor in bai s-a adunat o cantitate de apa de circa 10-15 cm insa nu putea fi vorba de inundarea liceului din cauza scurgerilor de pe podeaua bailor prin care ar fi iesit toata apa si nu ajungea pe coridor. Daca aveam cea mai mica intentie sa inundam liceul macar incercam sa infundam scurgerile cu ceva insa ele erau descoperite cand au intrat femeile de servici in baie. Nu s-a produs nicio paguba materiala in liceu si totul a revenit la normal dupa circa o ora. A doua zi, in cadrul consiliului profesoral la care eu si colegul meu n-am avut voie sa participam domnii profesori impreuna cu domnisioara diriginta a clasei si domnul director au hotarat ca cea mai potrivita pedeapsa ar fi scaderea notei la purtare la 5 pentru amandoi. Nu sunt in masura sa judec decizia lor dar pentru fapta noastra consider ca munca in folosul scolii si mai putine puncte la purtare ar fi fost mult mai potrivite.
In acel context am zis ca din moment ce am facut un lucru rau imi asum toata vina si accept orice pedeapsa insa dupa mai multe cercetari o asemenea nota la purtare din liceu ma poate afecta serios pe termen lung din moment ce numeroase facultati au restrictii privind nota la purtare. Astfel m-am gandit ca poate nu e prea tarziu sa contest aceasta decizie a conducerii liceului insa nu am destule cunostinte in domeniul care se aplica in acest caz, si cui ar trebui sa ma adresez. Mentionez ca eu si colegul meu am fost la prima abatere in liceu, nu am cauzat probleme de niciun fel, suntem recunoscatori liceului nostru pentru sprijinul acordat pana acum, l-am reprezentat cu mandrie in concursuri la nivel judetean si national. Astept un raspuns si eventuale intrebari multumesc
Cel mai recent răspuns: Kiru , utilizator 15:45, 17 Mai 2009
Din punct de vedere procedural nu ai ce contesta. Deliberarile consiliului profesoral nu se fac in prezenta subiectului abaterii, iar decizia v-a fost comunicata.
Ma gandesc ca mica voastra bravura a cauzat si prejudicii materiale scolii pe care ati reprezentat-o cu mandrie...Apoi, daca sunteti considerati si "formatori de opinie" in randul colegilor vostri, e chiar de datoria voastra morala sa va abtineti de la asemenea tumbe care chiar nu sunt nici macar simpatice sau spirituale.
Mie 5 mi se pare ok... Si atitudinea ta fata de regretabilul incident mi se pare ok:D
Puteti incerca sa rediscutati cu directorul scolii si sa-i explicati ca aceasta sanctiune este prea severa .. poate nu va scade la nota 5 :(
E mai delicata situatia pentru ca nota a fost scazuta pe semestrul 1 si s-a scris deja in catalog. Ma gandeam ca foaia matricola nu a fost scrisa inca si din cauza asta poate avem sanse sa facem o modificare. Ma interesa din punct de vedere juridic cum este privita aceasta situatie sau daca exista proceduri de acest gen.
Chiar daca a fost scrisa in catalog, aceasta poate fi modificata in urma unei noi decizii a Consiliului Profesoral ...
Daca SE POATE inseamna ca nu mai ramane decat sa vorbim cu reprezentantii consiliului sa rediscutam cazul. Sper sa iasa bine. Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as avea o întrebare dacă pot contesta nota scăzută ... Nistor cristina Nistor cristina Buna ziua as avea o întrebare dacă pot contesta nota scăzută a copiilor la purtare ei sunt sportivi de performanța și din cauza absențelor li sa scăzut ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)