avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daune morale si materiale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daune morale si materiale

Buna seara! Am o intrebare mai delicata legata de subiectul postat anterior de mine si anume:
1. Aduc urmatoarele argumente:
- sotia mea a primit in urma mutarii mele dintr-o garnizoana in alta o indemnizatie in procent de 50% din solda mea lunara cf. L 80/1995 "statutul cadrelor militare" art. 20'1;
- la data mutarii mele sotia avea loc de munca si pentru a primi aceasta indemnizatie a fost necesar sa renunte la locul de munca din orasul din care m-am mutat;
- din aceasta indemnizatie i s-au retinut impozitul pe venit (16%) si contributiile pentru asigurari sociale de sanatate (5.5%);
- a fost declarata in declaratiile 112 si 205 (sectiunea 16 "impozit din alte surse").
Avand in vedere aceste argumente, eu pot sa dau statul in judecata pentru discriminare sau pentru o anomalie a legilor care reglementeaza indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani?
Mentionez ca Agentia de plati si inspectie Sociala Salaj a dat urmatorul raspuns:
"Respingerea acordarii drepturilor are la baza urmatorul motiv: solicitanta nu a realizat in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni venituri supuse impozitului, potrivit prevederilor art. 46, art. 55 alin. 1-2 si a art. 71 din Codul Fiscal si nici nu se incadreaza in situatiile prevazute de art. 2 alin. 5 din OUG 111/2010. Indemnizatia acordata de Ministerul apararii nationale in perioada ________, se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse, prevazute la art. 78 Cod Fiscal, venituri ce nu intra in categoria veniturilor supuse impozitului avute in vedere de OUG 111/2010".
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil crist12012 crist12012 Sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare. In prezent este asociat si administrator la un SRL, fara carte de munca, in schimb are un venit din inchirierea unui ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei de crestere copil crina1980 crina1980 Bună ziua, Vă rog sa-mi spune-ti daca pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului.Sunt casnică, dar am cotizat și încă mai cotizez la casa ... (vezi toată discuția)
Intrebare frigider frigider Buna ziua sotia este insarcinata in 5 luni la ora actuala nu a lucrat iar eu sunt angajat de o luna ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)