avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructii pe linia de hotar pe terenul vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructii pe linia de hotar pe terenul vecin

Buna ziua!
Cand am cumparat casa , vecinul avea facut gard pana in peretele casei mele ,Picatura stresinii mele din spatele casei cade pe terenul lui,teren pe care el nu are acte de proprietate.Probabil a fost o intelegere cu vechii proprietari care au decedat intre timp.Vecinul a intrat cam cu 1 m pe o portiune de21 m lungime.Schita topografica s-a facut dupa cum s-a gasit pe teren. Ce pot face eu ca sa am acces in spatele casei si acestia sa-si mute gardul inapoi.Mai au si vita vie la 20 cm de casa mea si pomi la 1.5 m de peretele meu..Practic acum fasia aceea de 21 m lungime/1 m latime nu are proprietar.Nici eu nu am acte pe ea (fiindca asa am cumparat ) nici vecinul nu are .
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Servitute si granituire ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua!Am nevoie de un sfat: am cumparat o casa a carei stresini( pe latura din spatele ei) se afla la vecinul in curte iar gardul e pus incepand de la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate in spatele casei sce76 sce76 Buna seara.In urma cu un an, m-am mutat de la bloc la casa, fericita ca scap de problemele cu traiul in comun.Acum am dat de traiul ....cu veciniii=D>=D>Mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vecinul din spatele casei a decedat. moștenitorii ... Ion633 Ion633 Buna seara, Vecinul din spatele casei... A decedat... Moștenitorii au vândut terenul, noul proprietar Vine cu pretenții că hotarul din spatele casei ... (vezi toată discuția)