avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute si granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute si granituire

Buna ziua!Am nevoie de un sfat: am cumparat o casa a carei stresini( pe latura din spatele ei) se afla la vecinul in curte iar gardul e pus incepand de la coltul caseimele pana in strada.Peretele meu tine loc de gard.Nu am acces sa vad sau sa repar ceva la jgheaburi numai daca intru la vecin prin poarta de la strada.De la primarie mi-au zis ca vecinul nu are acte pe fasia de 1 m cat tine casa si curtea mea si ca de fapt a intrat abuziv pe terenul fostului proprietar de la care am cumparat De fapt a existat gard la 1 m de peretele din spatele casei. Dar eu asa am cumparat fara gard in spatele casei si masuratorile topografice s-au facut asa cum sunt si acum,. Suprafata mea cu ce am in acte corespunde.Se mai poate face ceva ca sa se mute inapoi gardul unde a fost inainte avand in vedere faptul ca vecinul nu are acte pe fasia respectiva? trebuie sa fac actiune de granituire sau de servitute? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters325113 , utilizator 15:50, 3 Iulie 2014
sunt dezamagit!:hm:nimeni nu zice nimic,nu cred sa nu mai fi fost spete similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii pe linia de hotar pe terenul vecin ContSters322167 ContSters322167 Buna ziua! Cand am cumparat casa , vecinul avea facut gard pana in peretele casei mele ,Picatura stresinii mele din spatele casei cade pe terenul lui,teren ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vecinul din spatele casei a decedat. moștenitorii ... Ion633 Ion633 Buna seara, Vecinul din spatele casei... A decedat... Moștenitorii au vândut terenul, noul proprietar Vine cu pretenții că hotarul din spatele casei ... (vezi toată discuția)