avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... rectificare schita cadastrala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

rectificare schita cadastrala

Supun atentie forumistilor urmatoarea speta:
Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut imobilul si am observat ca linia de granita era chiar peretele casei (ce urma sa o cumpar ) si ca nu are acces in spatele casei din cauza gardului facut din coltul casei pe lungimea curtii.Inclusiv streasina casei era practic in curtea vecinului.L-am intrebat atunci daca asa a fost granita de la bun inceput? A recunoscut ca a mutat gardul cu 1 m inspre proprietatea mea in baza unei intelegeri a parintilor mostenitoarei cu parintii vecinului.Am asteptat sa se faca cadastru de catre mostenitoare banuind ca topograful va tine seama de actele prezentate si nu de intelegerea verbala.Desi eram in posesia imobilului de 6 luni nu am fost convocata sa particip si eu la masuratori ,mostenitoarea declarand ca nu a instrainat imobilul si s-a pus deacord cu vecinul sa declare granita ca fiind aceea din teren cu gardul mutat desi in acte granita era in linie dreapta nu cu saritura la mijloc.Am inteles din spusele topografului ca vecinul nu a vrut sa semneze p.v de vecinatate iar nesemnandu-l nu se putea face contract de v-c ,mostenitoarea riscand sa-mi plateasca mie dublul avansului achitat care era de 50% din valoarea casei.Asa ca dansa a semnat ca granita e cea indicata de vecin.Mie nu mi-a spus nimic ca au fost probleme cu granita,,m-a chemat la notar unde am semnat contractul de v-c urmand sa primesc CF si schita dupa 2 saptamani.Doar atunci am vazut schita cand era prea tarziu.
Alta gresala facuta de topograf e ca nu a luat in calcul la "suprafata din acte "si terenul de sub casa (a luat doar TP)astfel ca in loc sa ies cu minus suprafata fasiei ocupata fara acte de vecin,am iesit cu plus mare.
Ce mai pot face acum? vecinul, de cate ori vorbesc cu el imi flutura schita cadastala( a mea) zicandu-mi ca "asa am cumparat" .Proprietatea lui nu e intabulata.
Va rog mult:
Ce fel de actiune trebuie sa inaintez? granituire cu revendicare si rectificare schitata cadastrala? Si documentatia e gresita,cer si rectificare documentatie?
Pe cine sa chem in judecata? vecinul,,vanzatoarea,topograful autorizat, OPCI?
Pe total suprafata masurata e mai mare decat in acte dar plusul e la gradina (teren arabil) Daca se masurau parcelele pe categorii folosinta si se lua in calcul si terenul de sub casa ar fi iesit minus 32 m (fasia ce o revendic ) la curti constructii si 80 m la arabil.
Intentionez sa angajez avocat dar dupa ce vad intampinarea "paratului".Poate se razgandeste si accepta sa-si mute gardul fara judecata. Din cauza asta vreau sa fac singur actiunea de chemare in judecata.
Cel mai recent răspuns: ContSters325113 , utilizator 09:22, 9 Decembrie 2014
Nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire cu sau fara revendicare ContSters325113 ContSters325113 Buna! Daca cumparatorul ( caruia nu i s-a prezentat schita cadastrala decat dupa semnarea contractului de v-c) vrea sa ceara granituirea intrucat cadastrul ... (vezi toată discuția)
Cadastru - suprafata diferita. anton grigore anton grigore Am fost pusa in situatii diferita la interval de 2 ani, si anume: 1) In primul caz, suprafata din cadastru era mai mica decat cea ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)