avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire cu sau fara revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire cu sau fara revendicare

Buna! Daca cumparatorul ( caruia nu i s-a prezentat schita cadastrala decat dupa semnarea contractului de v-c) vrea sa ceara granituirea intrucat cadastrul s-a facut luand gresit limita de hotar cea existenta pe teren (in baza unei intelegeri intre fostii proprietari) care nu corespundea cu cea din acte, va trebui sa ceara granituire cu revendicate sau fara?
Cel mai recent răspuns: ContSters325113 , utilizator 16:06, 5 Decembrie 2014
Buna ziua,
Intrebarea este destul de ambigua.
Dumneavoastra, cumparator, ati cumparat o suprafata de teren bine determinata asa cum reiese din actele cadastrale. Daca la fata locului constatati ca aceasta este diferita va puteti intoarce impotriva vanzatorului.
Daca granita nu este reala dar suprafata este reala atunci introduceti doar o actiune in granituire.
Multumesc pt raspuns! suprafata pe total a iesit in plus,dar pe categorii de folosinta a iesit minus la curti constructii si plus la arabil(gradina).Nu doresc neaparat sa am si acte pe fasia de teren din spatele casei ci doar sa-si mute vecinul gardul cu 1 m inapoi ca sa pot repara si intretine si" dosul" casei.Vreau sa introduc actiunea de chemare in judecata si dupa ce vad intampinarea paratului functie de ce va scrie, voi lua si un avocat.Daca angajez inainte avocatul si paratul la prima sedinta accepta sa ne intelegem amiabil atunci inseamna ca am platit avocatul degeaba,nu? sau imi da inapoi banii reprez. onorariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Ajutor! bogalina bogalina Am cumparat de curand un lot de teren in suprafata de 563 mp dintr-un lot mare de 4000mp(4033 la masuratori).Conform procedurii,am facut intarusarea terenului ... (vezi toată discuția)