Vreau sa stiu, eu, ca fondator si ca administrator al societatii mele nefiind angajat cu salariu, pot sa-mi deschid ordin de deplasare in scopuri de serviciu si sa-mi deduc apoi cheltuielile efectuate de mine in aceasta deplasare?
Daca nu sunteti angajat al societatii, nu puteti intocmii ordin de deplasare. Daca cheltuielie efectuate in aceasta delegatie au fost efectuate in scopul de a obtine venituri impozabile, aceste cheltuieli sunt deductibile, daca nu...nu.
Buna! Sigur ca cheltuielile sint efectuate in scopul obtinerii veniturilor impozabile,adica eu ma aflu in UE si acord servicii insa nu stiu cum sa contabilizez cheltuielile de deplasare , cheltuieli transport, gazda si diurna. puteti sa-mi dati un sfat?
efectuati un decont de cheltuieli,, nu decont de deplasare, in care sa fie cuprinde cheltuielile efectuate in spatiul UE, pe baza de documente, nu se poate aplica diurna de deplasare, dar intr-o nota explicativa treceti carea fost motivul deplasarii, si cheltuielile efectuate. Dar pe viitor, poate ar bine sa fiti angajat, chiar la propria firma. Bafta
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.