avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa forfetara pentru o fima care nu a desfasurat ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa forfetara pentru o fima care nu a desfasurat activitate

Va rog sa ma ajutati cu informatii despre aceasta taxa.
Pana acum n-am reusit sa aflu daca taxa forfetara se depune si pentru firmele care nu au avut deloc activitate de la infiintare, nu au patrimoniu, angajati, etc, au depus doar capitalul social la infiintare si atat. Pana in prezent s-au depus declaratiile pe proprie raspundere si bilanturile pentru ca sunt obligatorii.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca am inteles ca ar trebui platita pana la finele lunii Mai.


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Grigorescu Nelutu , utilizator 11:43, 1 Noiembrie 2009
Se plateste si de firmele care nu au avut deloc activitate daca au fost infiintate anterior anului 2009.

avocat Claudiu Lascoschi
Chiar daca nu a avut activitate societatea trebuie sa achite impozitul forfetar. Nu aveati obligatia sa platiti acest impozit in cazul in care la data de 1 mai 2009 societatea se afla in inactivitate inscrisa in registrul comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990. Impozitul trebuie achitat in transe trimestriale, raportate la impozitul minim.


Totusi e posibil sa scape de impozitul forfetar cei care suspenda activitatea si dupa 1 mai 2009.
Desi din lege nu ar rezulta in mod expres asa ceva, parerea mea este in sensul ca se poate ajunge la o astfel de situatie.

avocat Claudiu Lascoschi
Cunosc caz concret in care s-a depus cererea insotita de hotararea asociatului unic de a suspenda activitatea firmei incepand cu data de 01.05.2009 chiar vineri 15.05.2009.
In primul rand , va incadrarti in normele de aplicare ale OG34/2009.Daca nu aveti activitate si aveti posibilitatea sa suspendati firma pe o perioada de pana la 3 ani.
dar trebuie sa faceti toate formalitatile la Registrul Comertului cat mai urgent.
Dupa care mergeti la administratia Financiara si incercati sa obtineti o derogare!....
Daca o obtineti , atunci nu mai sunteti obligat sa depuneti declaratiile trimestriale pe 0 in ceea ce priveste impozitul pe profit si decontul de TVA.
Acum , in ceea ce priveste calcularea impozitului pe profit aferent aceste perioade , acesta se se face prin comparatie dintre ceea ce ati declarat dmv la 31.12.2008 si cota parte ce revine de la data intrarii in vigoare a acestei ordonante respectiv data suspendarii.

Alte discuții în legătură

Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)
Plata impozit forfetar la o societate care nu a functionat niciodata de la infiintare in 1994 misha5 misha5 Am o societate infiintata in 1994 si care nu a avut niciodata activitate .In fiecare an am depus la Administratia fiscal locala declaratii pe proprie ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)