avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Societate fara acte contabile.Ce-i de facut?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Societate fara acte contabile.Ce-i de facut?

Societatea infiintata in 2010. Functioneaza 1-2 luni, se depun declaratiile corespondente actualei D112...si cam atat....Contabila plecata din tara, nu tu balanta, nici declaratii..nimic. Trebuie depusa macar D 100+D 101 +bilant, pentru acesti 4 ani. De la Finante s-a scos un cazier fiscal cu datorii de 3.300 lei +60 penalizari....In 2012 e declarata inactiva.Ce se poate face ca societatea sa inceapa sa functioneze?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:10, 26 Iunie 2014
Sa refaceti actele contabile si sa depuneti bilanturile sI declaratiile lipsa
Prea general.
Cum se refac actele contabile ?De unde informatii?
se pot reintroduce actele contabile initiale (daca exista) si sa se genereze toate declaratiile si bilanturile ce nu au fost depuse. Daca actele nu mai exista si nu se pot demonstra, se pot storna notele contabile legate de venituri sau cheltuieli si se inregistreaza ca nedeductibile si se recalculeaza impozitele, se refac declaratiile... intr-un fel actele contabile trebuie sa reflecte situatia reala a societatii, si aceeasi situatie trebuie sa se regaseasca si in relatiile cu statul.
Trebuie "refacuta" contabilitatea pe fiecare an in parte cu actele justificative care le aveti, cu depunerea declaratiilor si bilanturilor lipsa la ANAF.

Atentie ca potrivit OG nr. 75/2001 privind organizarea şi funcţionarea cazierului fiscal

Art. 2. -
(2) În cazierul fiscal al persoanelor fizice şi juridice se înscriu şi:
...
b) inactivitatea fiscală, declarată potrivit legii.
(3) În cazul situaţiei prevăzute la alin. (2) lit. b), inactivitatea fiscală se înscrie atât în cazierul fiscal al persoanei juridice declarate inactivă, cât şi al reprezentanţilor legali ai acesteia.


De la ANAF vi se poate da exact care declaratii nu au fost depuse.

Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Societatea nu are nici un act.Nicio baza de date.A fost o contabilitate tinuta "acasa", pe pc-ul contabilei, toate actele sunt la ea....

Alte discuții în legătură

Inactivitate fiscala hilux hilux Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Cum se face esalonarea obligatiilor fiscale si ce avantaje sunt ? CRM2013 CRM2013 In conditiile OUG29/2011 si 40/2014 am inteles ca o firma cu datorii poate cere o esalonare a acestora ; in cazul unei datorii de cca 70000 lei , se cere o ... (vezi toată discuția)