Societatea infiintata in 2010. Functioneaza 1-2 luni, se depun declaratiile corespondente actualei D112...si cam atat....Contabila plecata din tara, nu tu balanta, nici declaratii..nimic. Trebuie depusa macar D 100+D 101 +bilant, pentru acesti 4 ani. De la Finante s-a scos un cazier fiscal cu datorii de 3.300 lei +60 penalizari....In 2012 e declarata inactiva.Ce se poate face ca societatea sa inceapa sa functioneze?
se pot reintroduce actele contabile initiale (daca exista) si sa se genereze toate declaratiile si bilanturile ce nu au fost depuse. Daca actele nu mai exista si nu se pot demonstra, se pot storna notele contabile legate de venituri sau cheltuieli si se inregistreaza ca nedeductibile si se recalculeaza impozitele, se refac declaratiile... intr-un fel actele contabile trebuie sa reflecte situatia reala a societatii, si aceeasi situatie trebuie sa se regaseasca si in relatiile cu statul.
Trebuie "refacuta" contabilitatea pe fiecare an in parte cu actele justificative care le aveti, cu depunerea declaratiilor si bilanturilor lipsa la ANAF.
Atentie ca potrivit OG nr. 75/2001 privind organizarea şi funcţionarea cazierului fiscal
Art. 2. -
(2) În cazierul fiscal al persoanelor fizice şi juridice se înscriu şi:
...
b) inactivitatea fiscală, declarată potrivit legii.
(3) În cazul situaţiei prevăzute la alin. (2) lit. b), inactivitatea fiscală se înscrie atât în cazierul fiscal al persoanei juridice declarate inactivă, cât şi al reprezentanţilor legali ai acesteia.
De la ANAF vi se poate da exact care declaratii nu au fost depuse.
Inactivitate fiscala
hilux
Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva
MinolaRaisa120
Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)