avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma inactiva

Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare tva si aceea înștiințare este pt contribuabili care au tva.imi pot continua activitatea?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Cel mai recent răspuns: MinolaRaisa120 , utilizator 13:01, 16 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti in registrul contribuabililor declarati inactivi puteti fi inregistrat acolo din unul din urmatoarele motive:

Cod procedura fiscala:

(1) Contribuabilul/Plătitorul persoană juridică sau orice entitate fără personalitate juridică este declarat inactiv și îi sunt aplicabile prevederile din Codul fiscal privind efectele inactivității dacă se află în una dintre următoarele situații:

a) nu își îndeplinește, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligație declarativă prevăzută de lege;
b) se sustrage controalelor efectuate de organul fiscal central prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
c) organul fiscal central constatată că nu funcționează la domiciliul fiscal declarat;
d) inactivitatea temporară înscrisă la registrul comerțului;
e) durata de funcționare a societății este expirată;
f) societatea nu mai are organe statutare;
g) durata deținerii spațiului cu destinația de sediu social este expirată.


Daca mergeti la ANAF va vor spune exact motivul si ce trebuie sa faceti pt reactivare. Inactivarea fiscala nu are legatura cu inreg sau nu in scopuri de TVA.

In cazul d-voastra, beneficiarii nu beneficiază de dreptul de deducere a cheltuielilor sumelor facturate de d-voastra si in general aveti o imagine negativa daca clientii d-voastra sesizeaza acest asptect.

In plus inactivitatea fiscala se noteaza si in cazierul fiscal al reprezentanților legali ai societatii. Cazierul fiscal va este de folos daca vreti sa infiintati o noua firma sau sa desfasurati o activ. independenta, alte cazuri.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Motivul imi scrie in "scrisoare "nu s au depus declaratiile pe sem 2 2018 , dupa care contabila a spus ca o sa repare problema , asta a fost in aprilie, iar acum apar pe un site listafirme.ro ca fiind inactiva.
Verificati aici [ link extern ] /

Daca inca mai apare inactiva pe acest site oficial, atunci trebuie doar depuse acele declaratii, si apoi depusa o cerere de reactivare.
Am fost azi la anaf si mi au spus ca nu am nici macar o declaratie depusa de 1 an si 2 luni :(
Contabila mea imi spune si acum ca facut declarati si a platit impozitul . Pana rezolv pot sa imi desfasor activitatile ?
Se poate din cauza unor declaratii care lipsesc adica nu au fost depuse sa nu apara nici celalalte depuse?Multumesc

Alte discuții în legătură

Societate fara acte contabile.ce-i de facut? ela david ela david Societatea infiintata in 2010. Functioneaza 1-2 luni, se depun declaratiile corespondente actualei D112...si cam atat....Contabila plecata din tara, nu tu ... (vezi toată discuția)
Inactivare societate SertIT SertIT Buna ziua, am aflat in august 2015, cand am vrut sa inregistrez firma ca platitoare de tva, ca societatea a fost declarata inactiva din luna mai 2015. Nu am ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)