avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in perioada concediului fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in perioada concediului fara plata

Buna ziua!
Poate plati angajatorul un concediu medical pentru o persoana care se afla in concediu fara plata pentru o perioada de 30 de zile incepand cu 01.06.2014, iar cu 02.06.2014 prezinta concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 11:40, 25 Iunie 2014
Da, angajatorul ii plateste indemnizatia de concediu medical conform Art 16 din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 158 din 17 noiembrie 2005
privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
"ART. 16
(1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical vs concediu fara plata AndaNav AndaNav Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla daca, in timpul concediului fara plata imi iau concediu medical, datorita ... (vezi toată discuția)
In perioada concediului de sarcina si lauzie, mai beneficiezi de concediu de odihna? sluminus sluminus In periada concediului de sarcina si lauzie, mai beneficiezi de concediu de odihna? Celor 126 de zile de concediu medical, corespund aprox. 8 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cipanu cipanu ce se intampla cu concediu de odihna dacal?a acesta e intrerupt de concediu medical? (vezi toată discuția)