avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperator datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperator datorii

Am o intrebare legata de o creanta vanduta de cei de la paypal catre o firma romaneasca de recuperari.
In anul 2010 cei de la paypal au facut chargeback la o tranzactie si contul a ramas cu balanta negativa.

Proiect postat pe freelancer. Asa suna oferta lor:

We are into digital currencies exchange business. Currently we do exchanges between paypal, e-gold, liberty reserve and webmoney. If you ready to go, we just need to know your verified paypal email address, so first few test transfers can be sent to you so you will get familiar with the process. If you will get payments in different currencies (GBP, EUR, etc), convert it into USD and withdraw. Once the withdrawal will be done, you will need to send funds back to us using Western Union. Of course we will pay all the fees, such as Western Union, PayPal and your $20 fee. After the trial period is over, you may expect several transactions per day $100-$1000 range. (Search ppexchangers@comcast.net in Google and you'll know what I mean.)

Au facut jocul unor infractori din Ucraina care pretindeau ca fac un serviciu celor care nu pot folosi paypal in tara lor si folosesc intermediari din tarile care au acces la paypal. Intermediarul primeste banii intro valuta ii converteste in alta retine un comision gen 20$ pentru munca asta si apoi trimite toi banii unei persoane din alta tara. Ei fac chargeback si isi iau banii inapoi prin paypal dar au si banii pe care ii trimiti. Practic isi dubleaza suma initiala profitand de slabiciunea sistemului paypal.
Am mai avut nevoie si eu de transferaruri de genul si am zis sa le fac si eu un bine mai ales ca scot si eu ceva.
Eu daca transferam 10$ ii dadeam si celui care ma ajuta 2$ ca ex.
In schimb cei care mi-au solicitat ajutorul doreau sa ma pacaleasca.
puteti citi si pe acest blog [ link extern ]
mai multe de la un caz similar cu al meu. Toate aceste detalii au fost trimise celor de la paypal inclusiv mailuri adrese absolut tot dar nu au facut nimic in rezolvarea situatiei. Asta se intampla la inceputul anului 2010.
Ieri primesc mail de la o firma de recuperari datorii care vor sa le trimit aprox 1500RON intrun cont bancar in 15 zile, in caz contrar ma vor actiona in instanta.
Au vreun drept sa faca asta? Au castig de cauza in astfel de actiune?
E vorba de o firma din Iasi.

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit elenadenisa elenadenisa Buna ziua! Am si eu o intrebare, daca nu deranjez. Eu lucrez, din cand in cand, ca freelancer, pentru persoane din afara tarii, desfasurand o activitate ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)
Balanta negativa paypal Dg_Marian Dg_Marian am o problema cu paypal am balanta negativa de - 350 euro in urma unui refund cerut de cumparator. problema e daca as vrea sa returnez banii trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)