avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit

Buna ziua!

Am si eu o intrebare, daca nu deranjez.
Eu lucrez, din cand in cand, ca freelancer, pentru persoane din afara tarii, desfasurand o activitate online, activitate pentru care sunt platita. Platile se fac intr-un cont de paypal, apoi imi retrag banii pe card. Trbuie sa declar aceste venituri, sa platesc impozit pe ele, avand in vedere ca nu desfasor cei pentru are lucrez nu au nicio treaba cu Romania. Pur si simplu, ca exemplu, actualizare date pe site-uri, sau update-uri, si persoanele respective ma platesc.

Trebuie sa-mi fac griji?
Nu am firma, nu activez "pe persoana fizica", sau ceva de genul acesta. Doar ca banii imi ajung in contul personal. Am auzit o gramada de versiuni cu verificatul contului, cu impozit pe dobanda la banii din cont.

Sper ca am explicat concret nedumerirea mea, si asavea rugamintea daca se poate, sa-mi souneti si mie in ce situatie sunt sau ce ar trebui sa fac pentru a nu avea probleme in viitor.

Ma gandesc ca banii astia sunt ca si cum mi i-ar trimite o ruda plecata in afara, doar nu mi i-o impozita....nu stiu :(

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: tmihai2 , utilizator 17:07, 7 Mai 2015
[ link extern ]

Daca activatatea se desfasoara in Romania se completeaza formularul 201, am fost intr-o situatie similara acum cativa ani obtinand venituri din "freelancing" , cei de de la banca mi-au recomandat acest lucru deoarce sume periodice incasate din straintate, prin Paypal de exemplu, pot deveni obiect de control de la ANAF.
Mai simplu ar fi deschiderea unui PFA si emiterea de facturi, este mai usor de dovedit serviciile prestate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani obtinuti din freelance Matei Alexandru Viorel Matei Alexandru Viorel Dacă ești freelancer ocazional si câștigi o sumă nu prea mare, cum declari la anaf? Am avut două proiecte individuale din românia, unde la ambele am ... (vezi toată discuția)
Plata servicii freelancer it radra radra Cum pot sa inregistrez pe SRL-ul meu plata serviciilor IT prestate de catre persoane fizice cu domiciliul in strainatate (care nu au au venit si nici nu vor ... (vezi toată discuția)
Legat de w-8ben AndreiPopescu911 AndreiPopescu911 Buna ziua, lucrez ca liber profesionist (freelancer) si obtin venituri de pe un site din America. Site-ul se numeste Upwork, este o platforma online unde ... (vezi toată discuția)