avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Va rog sa ma ajutati cu informatii legat de o situatie, si anume: sunt in concediu de crestere copil (2 ani), in ianuarie 2015 ar trebui sa reincep munca, insa sunt iarasi gravida (4 saptamani). Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez, daca o sa mai beneficiez de indemnizatie de crestere copil, in aceste conditii. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
SeremetCristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:39, 25 Iunie 2014
1. Se pare ca al doilea copil se va naste dupa ce se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1), adica cel mai repede prin februarie 2015.

2. - Dupa ce se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii prezentati certificat medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

3. - Dupa ce se termina concediul de maternitate faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM pentru a intra in CCC2.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

4. Asa cum ati procedat si la CCC1 prezentati la Primarie actele necesare pentru a primi indemnizatie pentru CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Am ramas descoperita o luna jumate pentru a doua indemnizatie copil cristina_verbal cristina_verbal In momentul de fata beneficiez de indemnizatie crestere copil care se termina pe data de 16 mai 2013, iar eu urmez sa nasc pe data de 6 iulie 2013<data ... (vezi toată discuția)